Avrupa’da Yılın Otomobili ödülünün finalistleri belirlendi

2020 Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü adaylarının kısa listesi açıklandı.

Son oylamanın ardından, jüri üyeleri otuz beş araçtan oluşan listeyi yediye indirdiler. Bu ödüle sahip olabilmek için bu araçların en az beş Avrupa ülkesinde satılıyor olması ve yeni olmaları gerekiyor.

Yapılan açıklama sırasında konuşan Yılın Otomobili Jürisi Başkanı Frank Janssen, ”Bu kısa liste, otomotiv sektöründeki mevcut gelişme yönünü temsil ediyor” ifadelerini kullandı. Janssen ayrıca ”Elektriklenmenin gelişmekte olmasının yanı sıra içten yanmalı motorlarda da yüksek standarda ulaşıldığını görüyoruz” diye konuştu.

Porsche Taycan

2020 Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü adayları (Alfabetik sıralama)

Konuşmasına ”Elektrikli araçlar, Porsche Taycan’ın yanı sıra Tesla Model 3 tarafından temsil edilmekle birlikte, Peugeot 208’in elektrikli versiyonu da kitlesel pazarlardaki yerini alacak” diye devam eden Janssen, ”BMW 1 Serisi ise içten yanmalı motor teknolojisinin hala çok büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çiziyor” diye konuştu.

Jüri üyeleri Şubat ayı sonunda yapılacak son oylama için bir kez daha bir araya gelecekler. Bu toplantıda kazanan otomobil belirlenirken, 2 Mart 2020 tarihinde Cenevre Otomobil Fuarı’nın açılışında ise kazanan otomobil açıklanacak.

Geçtiğimiz yıl Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü’nü Jaguar’ın elektrikli SUV modeli I-Pace kazanmıştı. Başarılı model aynı zamanda Dünya’da Yılın Otomobili olma başarısını da göstermişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu