20. yıla özel Honda S2000 Tokyo’ya geliyor

Japon firmanın otomobil aksesuarları ve parçalarından sorumlu Honda Access, 2020 Tokyo Auto Salon etkinliğinde tanıtacağı modelleri açıkladı. Buna göre, şirket fuara Honda S2000 ve birinci nesil Civic Type R modelleri ile katılacak. Özellikle Honda meraklıları şimdiden heyecanlanmış durumdalar.

Fuarda, 1999’da efsanevi roadster’ın piyasaya sürülmesinden bu yana geçen yirmi yılı kutlanacak. Görücüye çıkacak olan Honda S2000 20th Anniversary Prototype’nde müşteri geri bildirimlerini yansıtan parçalar bulunacak. Bu doğrultuda çalışan firma, daha agresif hava girişlerine yer verilen ön tampona, koyu renkli farlara, siyah renkli ön cam çerçevesine, yan aynalara ve alaşım jantlara yer vermiş.

Paylaşılan tek görselden aracın kırmızı yarış koltuklarına da ev sahipliği yapacağını görüyoruz. Otomobil üreticisi ayrıca S2000 20th Anniversary Prototype’nin elden geçirilen bir süspansiyon ve ses sistemi için yeni bir kapağa da ev sahipliği yapacağını belirtti. Tüm bunlarla birlikte Prototype adı altında üretilen parçalar hemen her zaman üretime de geçtiği için, bu parçaların müşterilere de ulaşacağını söyleyebiliriz. Performans güncellemesi konusunda ise henüz bir açıklama yapılmazken, araç hakkında daha fazla bilgi ve görsele Ocak ayı ile birlikte ulaşmayı planlıyoruz.

Honda Civic Cyber Night Japan Cruiser 2020

Fuarda tanıtılacak olan bir diğer model ise Civic Cyber Night Japan Cruiser 2020 olacak. İlk nesil Civic Type R’ye dayanan model, bugünlerde gençlerin nelerden hoşlandığı göz önüne alınarak tasarlanan modern bir yorum niteliğinde. Civic Type R, genel silüetini korurken daha agresif bir ön tampon ve büyük bir arka kanadı bünyesinde barındırıyor. Büyük boyutlu jantlar ve ‘kaşlı’ ön farlarla da araçtaki değişim tamamlanmış.

S2000 ve Civic’in yanı sıra, Honda’nın Tokyo Auto Salon standında ayrıca Kachatto-Wagon adlı Step WGN minibüsü baz alınarak tasarlanan bir konsept de yer alacak. “Multipurpose Slope Vehicle” olarak adlandırılan MPV, esnek bir iç yerleşim düzeninin yanı sıra bisiklet, tekerlekli sandalye veya benzeri bir eşya taşınmasına izin veren düz bir zemine sahip.

Son olarak, Aibou ise Honda’nın ilk bebek arabası olarak dikkat çekiyor. Şeffaf balonla çevrili bir küvet gibi görünen bebek arabası oldukça yetenekli görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu