Honda Civic Type R, Spa’da rekorlarına bir yenisini daha ekledi

Honda Civic Type R, rekora doymuyor. Geçtiğimiz yıl Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmasının ardından çeşitli pistlerde rekor denemeleri yapan Type R, geçtiğimiz gün Spa’da yeni bir rekora imza attı.

Honda, Type R Challenge etkinliği kapsamında yaz boyunca yeni tur rekorları kırmayı planlıyor.

Eski FIA WEC LMP2 Dünya şampiyonu Bertrand Baguette’nin direksiyonunun başına geçtiği Civic Type R, dünyaca ünlü Spa-Francorchamp pistinde elde ettiği 2 dakika 53.72 saniyelik süresi ile önden çekişli otomobiller hız rekorunu ele geçirdi.

Rekor sonrasında açıklama yapan Baguette, “Benim için, bir yarış arabası sürücüsü olarak, Type R pistler için doğmuş ama aynı zamanda gündelik sürüş için uygun olduğunu da hissettiriyor.” ifadelerinin yanı sıra Type R’nin oldukça konforlu olduğunu ve görüş açılarının da başarılı olduğunun altını çizdi.

Otomobilin şasisini, dengesini ve direksiyon geribildirimini oldukça beğendiğini söyleyen Baguette, Civic’in ‘inanılmaz’ bir çekişe sahip olduğunu ve Aero Paket yardımıyla aracın yüksek hızlarda yere çok iyi tutunduğunu dile getirdi.

Spa ile birlikte üçüncü tur rekoruna imza atan Honda Civic Type R, geçtiğimiz ay Fransa’da Magny-Cours pistinde WTCR sürücüsü Esteban Guerrieri ile de bir rekora daha imza atmıştı. Type R, ilk olarak ise geçtiğimiz yıl Nürburgring’deki 7 dakika ve 43,8 saniyelik ön tekerlekten çekiş rekorunu kırarak tüm dikkatleri üzerine toplamıştı.

Honda, Type R Challenge etkinliği kapsamında yaz boyunca yeni tur rekorları kırmayı planlıyor. Estoril, Hungaroring ve Silverstone pistleri Japon markanın listesinin ilk sırasında yer alıyor. Honda, otomobilin başarısını garantilemek için ise Jenson Button, Tiago Monteiro ve Matt Neal’ın aralarında bulunduğu bir ‘all-star’ sürücü takımı ile anlaşmış durumda.

Tüm bu tur rekorlarını kıran otomobilin teknik verilerini hatırlatmak gerekirse, 2.0 litrelik 4 silindirli motora ev sahipliği yapan Civic Type R, 320 beygir güç ve 400 Nm tork değerleri sunuyor. 0’dan 100 km/s hıza 5.7 saniyede çıkan aracın son hızı ise 272 km/s.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu