Bu V16 motor tam 2.200 beygir gücünde

Sixteen Power adında bir şirket, geçen ay gerçekleştirilen 2019 SEMA Fuarı’nda tekneler için çılgın bir LS tabanlı V16 motor tanıtmıştı. Şirket bu motoru otomobillerinde de görmek isteyen meraklıların ilgisine cevapsız kalmadı ve V16’yı oldukça destansı bir canavara dönüştürme kararı aldı.

V16’yı bir otomobil için uygun hale getirmek için şirket, su soğutma başlıkları ve ısı eşanjörlerini kaldırırken, motorun ön aktarma parçalarını da otomobil kullanımı için dönüştürmüş. Bunların dışında 14 litrelik V16 motor çoğu parçasını içerisinde barındırmaya devam edecek.

Motor gamının girişinde 900 beygirlik atmosferik versiyon yer alacak. motorun 1.200 ve 1.400 beygirlik atmosferik versiyonları da yine seçenekler arasında sunuluyor. Daha fazla güç isteyenler için 1.600 beygir güç üretebilen çift süperşarjlı versiyon yerini almış durumda. Motor gamının tepesinde ise 2.200 beygir güce sahip dört turbo beslemeli güç ünitesi oturuyor.

Dünya’nın en iyi 10 motoru

Büyük bir teknenin böylesine büyük bir motoru barındırmak için fazlasıyla yeterli alanı olsa da, onu bir otomobile yerleştirmek çok daha zor. Aslına bakarsak ciddi bir değişiklik yapılmadan, bu motoru önden motorlu bir araca yerleştirmek pek mümkün görünmüyor. Bu motoru kullanmak isteyen birinin ortadan motorlu bir araca monte etmesi en olası seçenek olarak görülüyor.

Motorun deniz araçlar için kullanılacak olan versiyonu için 100.000 dolarlık bir fiyat etiketinin olacağı tahmin ediliyor. Motorun otomobil versiyonları için ne isteneceği ise henüz bilinmiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu