McLaren Speedtail, 400 km/s’nin üzerine çıktı

Yeni McLaren Speedtail, Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde 400 km/s’lik hız denemeleri ile son test aşamasını tamamladı.

Markanın baş test pilotu Kenny Brack’in direksiyonunun başına geçtiği İngiliz Hyper-GT, uzay mekiği iniş pistinde maksimum 403 km/s hıza otuzdan fazla kez çıkmayı başardı. Dünya çapında birçok tesiste yürütülen bu hız etkinlikleri, Florida’daki etkinlikle ise son bulmuş oldu.

Speedtails’in üretimi İngiltere’nin Woking şehrindeki McLaren Üretim Merkezinde başlamış durumda. Üretimi 106 adet ile sınırlı olacak olan McLaren Speedtail’in ilk teslimatlarının Şubat 2020’de yapılması planlanıyor.

”Speedtail’in yüksek hız test programı, farklı bölgelerdeki çoklu azami hız denemeleri ile aşırı performans ve mühendislik mükemmelliğinin sınırlarını zorlandığı bu nokta tamamladı.” diye konuşan McLaren CEO’su Mike Flewitt, “Speedtail, McLaren’in öncü ruhunu özetlemesinin yanı sırae süper otomobil ve hiper otomobil performansı için yeni kriterler belirlemeye devam etme kararlılığımızı mükemmel bir şekilde gösteren gerçekten olağanüstü bir otomobil.” sözleriyle yeni otomobillerine olan güvenini dile getirdi.

Karbon fiber bir gövdeye sahip olan McLaren Speedtail, gücünü 1.070 beygir ve 1.150 Nm tork üreten benzinli ve elektrikli motordan oluşan bir hibrit üniteden alıyor. 300 km/s hıza 13 saniyeden kısa sürede ulaşan otomobilin son hızı ise bu testlerden de kanıtlandığı üzere 403 km/s.

McLaren, Speedtail’in (sürekli kendi kendine şarj olan) akü sisteminin otomotiv endüstrisinde en iyi güç / ağırlık oranına sahip olduğunu ifade ediyor. Bunu yanı sıra, Speedtail şirketin şimdiye kadar ürettiği en aerodinamik araç olarak da öne çıkıyor. Aracın McLaren F1’e göndermede bulunan üç kişilik oturma düzeni ise diğer bir dikkat çeken detay.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu