Opel, büyüme ivmesini 2020’de sürdürmeyi planlıyor

Alman otomobil üreticisi Opel, 2019 yılında Türkiye pazarında yakaladığı büyüme ivmesini 2020’de sürdürmeyi planlıyor. Müşteri odaklı yaklaşımı, güçlü bayi ağı ve Alman mühendisliği ürünü modelleri ile 2019’u %3,8 pazar payı ile kapatmayı öngören Opel Türkiye, 2020’de toplam pazardan %5 pay almayı hedefliyor.

İstanbul’da gerçekleştirilen basın toplantısında Opel’in Alman kimliğine vurgu yapan Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin müşteri memnuniyetini temel alan kaliteli hizmet anlayışı ile daha fazla Opel müşterisine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Girgin sözlerine şöyle devam etti: “Bir Alman markası olarak daha sıcak ve insan odaklı yaklaşımımızı devam ettireceğiz. Bu doğrultuda müşterilerimizin duygularına daha fazla hitap eden ve kaliteli hizmet anlayışıyla mobilite ihtiyaçlarını karşılayan bir Opel göreceksiniz”.

Geçtiğimiz Kasım ayında toplam pazarda beş basamak artışla yedinci sıraya yerleşen Opel Türkiye, pazar payını da 2018’in aynı dönemine göre %2 artışla %4,6’ya taşıdı. Şirket, Ocak-Kasım döneminde ise marka sıralamasında üç sıra yükselerek toplam otomotiv pazarından %3,8’lik pay elde etti.

Geçtiğimiz Mart ayında Opel Combo ile hafif ticari araç pazarına giriş yapan Alman otomobil üreticisi, sekiz aylık dönemin sonunda Kasım ayında elde ettiği başarılı satış sonuçlarıyla dokuzuncu sıraya yerleşerek ticari araç pazarındaki gücünü de ortaya koydu.

2020 yılında toplam otomotiv pazarının 600 bin adede ulaşmasını beklediklerini söyleyen Alpagut Girgin, yılın ilk çeyreğinde tüketicilerle buluşturacakları 6. Nesil Corsa’nın, sınıfında  en iddialı model olacağını belirtti. Bugüne kadar ülkemizde 120 bin adetten fazla satılan Corsa’nın yeni neslinin de pazarda ciddi bir başarı yakalaması bekleniyor. Müşteriler 2020 yılının ilk çeyreğinde Yeni Astra ile yılın son çeyreğinde de Yeni Insignia ile buluşacaklar.

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin; Groupe PSA Türkiye’nin sinerjisi, ürün gamına eklenen yeni modellerin katkısı ve Türkiye pazarının %93’ünü kapsayan güçlü bayi yapılanması ile 2020 yılında %5 pazar payı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu