Elektrikli 2020 Opel Corsa-e tanıtıldı

50 kWh’lik bataryaya ev sahipliği yapan Opel Corsa-e, hızlı şarj özelliğiyle 30 dakika içerisinde %80 oranında şarj edilebilecek

Opel, sızdırılan görsellerin ardından altıncı nesil Corsa’yı gün yüzüne çıkardı. Yeni nesli ile elektrikli versiyona da kavuşacak olan B segmenti model Corsa-e olarak adlandırılmış.

Opel Corsa-e 136 beygirlik elektrikli motora sahip olacak

Görselleri paylaşılan Opel Corsa-e, WLPT standartlarına göre 330 km’lik menzil sunacak. 50 kWh’lik bataryaya ev sahipliği yapan elektrikli model, hızlı şarj özelliğiyle 30 dakika içerisinde %80 oranında şarj edilebilecek. Aracın şarj durumu da myOpel uygulaması üzerinden takip edilecek. Tıpkı Peugeot e-208 modelinde olduğu gibi 136 beygir güç ve 260 Nm tork değerlerine sahip olan araç 50 km/s hıza 2.8 saniyede çıkabiliyor. Elektrikli model 100 km/s hıza ulaşmak için ise 8.1 saniyeye ihtiyaç duyuyor. İlerleyen aşamalarda ise aracın benzinli ve dizel versiyonları da tanıtılacak. Bu motorların da Fransız kuzenle paylaşılması bekleniyor.

Normal, Eco ve Sport sürüş modları arasında geçiş yapılabilen modelde Sport modu seçildiğinde aracın gaz tepkileri ve sürüş dinamikleri keskinleşirken, Eco modu ise Corsa-e’nin menzilini arttırmaya odaklanıyor.

Corsa’nın boyutları değişmemiş

Önceki neslin boyutlarını koruyan yeni Opel Corsa’nın uzunluğu 4.06 metre. Eğimli tavan çizgisi ile birlikte aracın yüksekliği 48 mm azalırken, sürücü koltuğu da 28 mm daha alçağa konumlandırılmış. Yeni nesil ile birlikte daha kaliteli malzemelerin kullanıldığı Corsa’da iç mekanda genel anlamda gelişme kaydedilmiş.

İç mekandan bahsetmişken, yeni Opel Corsa 7 inçlik bilgi-eğlence ekranına sahip Multimedia Navi sistemi ile birlikte gelecek. Ancak opsiyonel olarak sunulan Multimedia Navi Pro’yu seçerseniz 10 inçlik dokunmatik ekrana kavuşacaksınız. Bu opsiyon ile birlikte daha büyük ekran dışında gerçek zamanlı trafik bilgisi gibi yardımcı fonksiyonlara ve yol yardımı ile doğrudan bağlantı gibi özelliklerine de sahip olabileceksiniz.

Bunların dışında, Corsa-e, göz almayan IntelliLux LED matrix farlarla tercih edilebilecek. Yeni yüksek çözünürlüklü kameraya sahip olan sistem, 8 LED’li aydınlatma elemanını mevcut trafik durumuna ve aracın çevresine göre sürekli adapte edebiliyor.

Güvenlik anlamında da sınıf atlayan Opel Corsa, Trafik işareti tanıma, radar güdümlü Adaptif Hız Sabitleyici ve sensör tabanlı yanal koruma sistemi gibi yeni teknolojilere kavuşmuş. Kör nokta ve çeşitli park asistanları da yeni modelde sunulan sistemler arasında yer alıyor.

Tasarım anlamında yeni nesil ile birlikte daha dinamik bir görünüme kavuşan Opel Corsa, güvenlik teknolojileriyle de çağımızı yakalamış gibi görünüyor. Aracın elektrikli versiyonu ise otomotiv sektörünün hangi yöne doğru gittiğini kanıtlar nitelikte. Yeni nesli ile çok daha iddialı olan Opel Corsa, bakalım rakipleri Volkswagen Polo, Renault Clio, Hyundai i20 ve Ford Fiesta gibi modellere karşı neler yapabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu