Tek depoda 59 km daha fazla yol gitmek mümkün mü?

Araştırma ve geliştirme çalışmalarını uzun yıllardır devam ettiren BP yeni yakıt teknolojisi ile oldukça iddialı. Geçtiğimiz günlerde BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen’in ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında BP’nin yeni, ACTIVE teknolojili yakıtları tanıtıldı.

Yeni ACTIVE teknoloji formüllü yakıtlar, 110 farklı test modunun yanı sıra 50 bin saatlik araç ve motor testinden geçmiş. BP’nin ‘ACTIVE technology’ formüllü akaryakıtları, Almanya’nın Bochum kentinde bulunan BP’nin Avrupa’daki en büyük global akaryakıt teknoloji merkezinde gerçekleştirildi. Yapılan deneme ve testlerinde ardından yenilikçi ACTIVE teknoloji formüllü BP akaryakıtları Eylül ayının sonu itibari ile satışa sunuldu.

Ultimate Euro Dizel ile tek depoda 59 km’ye kadar daha fazla yol

Yapılan çalışmalar sonucu elde edilen veriler, ACTIVE teknoloji formüllü tüm BP Akaryakıtları’nın sürekli kullanımda, motorun yeniymiş gibi çalışmasına ve hesapta olmayan araç bakım risklerinin azalmasına yardımcı olduğunu ortaya çıkardı. Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden olan BP, ACTIVE teknoloji formüllü Ultimate Euro Dizel yakıtı ile tek depoda 59 km’ye kadar daha fazla yol gitme imkanı sunuyor.

Sunduğu fazladan menzilin yanı sıra BP’nin tüm benzinli ve dizel yakıtlarında kullanılmaya başlanan ACTIVE teknoloji formülünün, düzenli kullanımlarda motorda biriken kiri temizlediği ve kritik motor parçaları üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak, yeniden kir birikmesini engellemeye yardımcı olduğu açıklandı. Bu formülün, ilk dolumdan itibaren kendini göstermeye başladığı ve aracın mümkün olan en iyi performansı göstermesine yardımcı olduğu kaydedildi.

BP’nin ACTIVE teknoloji formülünün temizleme gücü sayesinde motora büyük fayda sağladığının altını çizen Thomsen; “Zaman içerisinde motorda biriken kir, performansın düşmesindeki önemli bir etken ve düşman haline gelir. Bu yeni teknolojimizin temizleme gücü, performans katığı içermeyen yakıtlarla karşılaştırıldığında, kirle savaşan mükemmel temizleme kabiliyeti sayesinde yumuşak sürüş gibi faydalar sağlıyor ve motorun yeniymiş gibi çalışmasına yardımcı oluyor. Durmaksızın beş yıl boyunca araç kullanımıyla eş değer bir sürede test edilen ve 4 yılda 16 ülkede kullanılarak performansını global ölçekte kanıtlayan bu teknolojimizi Türkiye pazarına sunmaktan gururluyuz.” ifadelerini kullandı.

İlk olarak dünyanın 16 farklı ülkesinde satışa sunulan ACTIVE teknoloji formüllü yakıtlar, bu yıldan itibaren Türkiye’de de tercih edilebiliyor..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu