Dünya Şampiyonu Ott Tanak, 180 km/s hızla takla attı

Dünya Ralli şampiyonu Ott Tanak ve yardımcı pilot Martin Jarveoja, 2020 Monte Carlo Rallisi’nde meydana gelen kazadan mucizevi bir şekilde yara almadan kurtuldu.

Estonyalı pilotun direksiyonunun başına geçtiği Hyundai i20 Coupe WRC, bu sabah yapılan ikinci aşamada yüksek hızla yoldan çıktı. Yüksek hızla bir çukura girdikten sonra havalanan araç, taklalar atıp bir ağacı da devirdi.

Dışarıdan bakıldığında korkunç sonuçların yaşanabileceği bu kazadan her iki pilotun araçtan kendi başlarına çıkması ise büyük sevinç yarattı. Bu tür bir kazadan önemli bir yara almadan kurtulmuş olmaları mucize olarak adlandırılsa da WRC araçlarının ne kadar güvenli olduklarını da bir kez daha ortaya koyuyor.

Aracın içinden çekilen görüntüler, kaza sırasında Hyundai i20 Coupe WRC’nin yaklaşık 180 km/s hızla ilerlediğini gözler önüne seriyor. 3-4 saniye boyunca taklalar atmaya devam eden aracın içerisinde bulunan Ott Tanak ve Martin Jarveoja’nın maruz kaldıkları eylemsizlik kuvvetini hayal dahi edemiyoruz.

Kazanın ardından Hyundai tarafından yapılan açıklamada ‘standart prosedür olarak her iki pilotun da kontroller için en yakın hastahaneye götürüldükleri’ belirtildi.

https://twitter.com/T_Tuominen/status/1220639658293563392

Kaza gerçekleşene kadar Ott Tanak, lider takım arkadaşı Thierry Neuville’nin 10.3 saniye gerisinde dördüncü sırada bulunuyordu.

Tanak, 2018 ve 2019 sezonlarında Toyota adına Yaris WRC ile yarıştıktan sonra Ekim 2019’da Hyundai ile iki yıllık bir anlaşma imzalamıştı. 2020 Monte Carlo Rallisi, Hyundai’nin fabrika takımının ilk etkinliğiydi.

Ott Tanak ve diğer sürücülere kazasız bir WRC sezonu diliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu