Glovo, Türkiye’den çekilme kararı aldı

İspanya merkezli talep bazlı teslimat girişimi Glovo, Türkiye’nin de içinde bulunduğu dört ülkeden çekileceğini açıkladı. Açıklamaya göre teslimat girişim şirketi, Türkiye’nin yanı sıra Mısır, Uruguay ve Kosta Rika’daki operasyonlarını durduracak.

Bu kararın açıklanmasının ardından Glovo kurucu ortağı ve CEO’su Oscar Pierre yaptığı açıklamada ”Bu dört pazardan çıkış yapmamız, Güneybatı & Doğu Avrupa, Latin Amerika ve Sahra Altı Afrika bölgelerinde liderliğimizi güçlendirmemizi ve en geç 2021 başında ulaşmak istediğimiz kârlılık hedefimize ulaşmamızı sağlayacak.” ifadelerini kullandı. Pazar liderliğini elde etmek istediği diğer bölgelere yoğunlaşmak isteyen Glovo, böylece kısa sürede kârlılığa geçme hedefinde.

Türkiye’de Glovo dışında Yemeksepeti ve Getir gibi diğer kuruluşların olması, yabancı şirketin rekabet şartlarını olumsuz yönde etkilemiş gibi görünüyor.

Geçtiğimiz yılın sonunda yaptığı 150 milyon Euro’luk yatırımla dikkatleri üzerine çeken şirket, bundan böyle faaliyet gösterdiği diğer pazarlara odaklanmayı planlıyor. Dört ülkeden feragat eden şirket bu sayede, Gneybatı & Doğu Avrupa, Latin Amerika ve Sahra Altı Afrika bölgelerinde liderliğini güçlendirmek istiyor. Şirket, 2021 yılına gelindiğinde ise kârlılık hedeflerine ulaşmak istediklerini belirtti.

Oscar Pierre, ”Özellikle Türkiye gibi başarılı bir operasyon yürüttüğümüz bir ülkede bu kararı vermek bizim için çok zor oldu.” ifadelerini kullanırken Türkiye’deki çalışanları, iş ortakları ve müşterilerine teşekkür etti.

Önümüzdeki birkaç hafta boyunca uygulamanın Türkiye ile birlikte bahsi geçen ülkelerde kullanılmaya devam edeceği belirtildi. Bu süreçte Glovo’nun kuryelerine ve iş ortaklarına destek olmaya devam edeceği de açıklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu