Sony elektrikli konsept otomobilini tanıttı

Sony, Vision-S olarak adlandırılan ve tamamen elektrikli konsept otomobilini Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) tanıtarak tüm dünyayı şoka uğrattı.

Konsept otomobil, teknoloji şirketinin otomotiv sektöründeki çalışmalarını göstermek için oluşturulmuş. CMOS görüntü sensörleri, Solid State LiDAR ve dış bölüme yerleştirilen radarlar dahil olmak üzere 33 sensöre sahip olan otomobil, dış dünyadaki her ayrıntıyı sürücüsüne aktarmak için tasarlanmış. İç bölümde de çeşitli sensörlere yer verilen konsept otomobilin Seviye 2 otonom sürüş için uygun olduğu belirtildi.

Sony Vision-S, her iki ön koltuğun koltuk başlığının arkasındaki geniş bilgi-eğlence ekranı ve ön panel genişliğindeki panoramik dokunmatik ekran sayesinde teknoloji odaklı temasını kabinde de sürdürüyor. Honda e‘de kullanılanlara benzer şekilde, kameraların çektiği görüntüleri gerçek zamanlı olarak sürücü ve yolculara aktaran ekranlara da yer verilmiş.

Konseptin bir başka önemli özelliği de, tüm yolcular için 360 derecelik mükemmel bir ses ortamı sunmayı vaat eden ‘360 Reality Audio’ sistemidir. Sony bunun için koltuklarda bile hoparlörlere yer vermiş.

Aracın tanıtımı sırasında Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, Vision-S’nin “yeni tasarlanmış bir EV platformu” tarafından desteklendiğini söyledi. Bu platformun otomotiv tedarikçisi Magna’dan geldiğini düşünüyoruz. Bir çift 200 kW’lik elektrik motorundan gücünü alan konsept model, 100 km/s hıza 4.8 saniyede ulaşıyor. Aracın son hızının ise 239 km/s olduğu belirtildi.

Bosch, Continental, NVIDIA ve Qualcomm gibi şirketlerin hepsinin Sony’nin Vision-S’yi ortaya çıkarmasına yardımcı olduğu açıklandı. Şirketin elektrikli sedanı üretme gibi bir planı olup olmadığını ise henüz bilmiyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu