2020 Hyundai i20 ortaya çıkmaya başladı

Rakiplerin bir bir yenilenmesinin ardından gözler Hyundai i20 modeline çevrilmişti. Koreli üretici de paylaştığı teaser görsellerle otomobilseverleri biraz daha meraklandırdı.

Hyundai i20, markanın ‘duygusal sportiflik’ olarak adlandırdığı yeni tasarım dilinin ilk üyesi olacak. Paylaşılan görselin üçüncü nesil i20’nin devrimsel bir tasarım felsefesine sahip olacağını ortaya koyuyor.

Ön bölümde yeni Hyundai Sonata‘dan tanıdığımız bir ön ızgara ile karşılaşıyoruz. Ön ızgara ve farların iç içe geçmiş olması ise hatchback modele çok daha sportif bir görünüm kazandırmış. LED gündüz farları da bu görünüme katkıda bulunuyor.

Mevcut model ile karşılaştırdığımızda teaser eskizleri paylaşılan yeni neslin çok daha sportif göründüğünü söyleyebiliriz. Tabi çizimlerdeki detayların ne kadarının üretim modeline yansıyacağı merak konusu.

Hyundai i20

Ön bölümde oldukça agresif bir tampona sahip olan model, bu bölümde kullanılan splitter ile de yine farkını ortaya koyuyor. Arka bölümdeki difüzör ve spoylerin yanı sıra devasa alaşım jantlar da aracın sportifliğine sportiflik katıyor. Bu agresif detayların en azından bir kısmının olası bir Hyundai i20 N modelinde yer almasını bekliyoruz.

Yeni nesil Hyundai i20’nin arka bölümüne geçtiğimizde ise bumerang formlu stop lambaları dikkatimizi çekiyor. İnce LED bir şeritle birbirine doğru uzanan stop lambaları yukarıda ise siyah renkli arka camla birleşiyor.

Hyundai henüz aracın iç mekanını ortaya koyan bir görsel yayınlamadı ancak ön paneli daha geniş göstermeye yardımcı olan ve havalandırma menfezleri ile birleşen şeritlerin olacağını açıkladı. Bunun yanı sıra aracın 10.25 inçlik dijital gösterge paneli ve yine aynı boyuttaki bilgi-eğlence sistemi ekranı ile tercih edilebileceğini öğrenmiş durumdayız.

Yeni Hyundai i20, Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarılacak. Yakın zamanda araç hakkında daha fazla bilgiye ulaşmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu