2020 Skoda Octavia Combi’nin detayları paylaşıldı

Skoda, ilk olarak satışa sunulacak olan 2020 Octavia Combi’nin detaylarını paylaştı.

Skoda, özellikle Avrupa’da diğer karoserine göre çok daha popüler olan Combi versiyonunu ilk olarak satışa çıkaracak. Seat Leon, Volkswagen Golf ve yeni Audi A3 ile aynı platformu paylaşacak olan 2020 Skoda Octavia Combi’nin hiç olmadığı kadar şık göründüğünü söyleyebiliriz.

Skoda, 5 kapılı liftback ve station wagon modellerinde ilk defa hibrit güç aktarma organlarına yer verecek. Model ailesinin tepesinde yer alan Skoda Octavia RS’de hibrit motor ile birlikte iV eklentisine sahip olacak.

2020 Skoda Octavia’nın tasarımına genel olarak baktığımızda selefine göre çok daha şık bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Yeni nesil ile birlikte boyutları da artan Octavia daha uzun ve geniş bir yapıya kavuşmuş. Artan boyutlar ile birlikte yolcular için daha fazla alan sunan Octavia ayrıca bagaj hacminde de yine sınıf liderliğini kimseye kaptırmıyor. Octavia Combi 640 litre hacim sunarken liftback kardeşi ise 600 litre ile onu takip ediyor.

İç bölüme geçtiğimizde ise her parçanın elden geçirildiğini görüyoruz. Boyutları 8.25 ile 10 inç arasında değişen bağımsız bir bilgi-eğlence ekranına sahip olan Octavia’da opsiyon listesinde 10.25 inçlik Virtual Cockpit dijital gösterge ekranı da yer alıyor. İki kollu direksiyon simide oldukça farklı görünürken, üzerinde birçok kontrol düğmesine yer verilmiş. Orta konsola göz attığımızda ise DSG şanzımanın yeni ve çok daha küçük kontrollere kavuştuğunu görüyoruz. Sunulan ambiyans aydınlatması ile oldukça güzel görünüyor.

Opsiyon listesi 2020 Skoda Octavia Combi’de uzayıp gidiyor. Masaj ve sıcaklık kontrollü Ergo koltuklar en başa yazabiliriz. Baş üstü ekran göstergesi, ısıtmalı ön cam, üç bölgeli otomatik klima ve anahtarsız giriş ise bu listede yer alan seçeneklerden sadece bir kaçı.

2020 Skoda Octavia birçok motor seçeneği sunuyor

Kaputun altında da birçok seçenek sizleri bekliyor olacak. Gücü 110 ile 204 beygir arasında değişen benzinli, yarı hibrit, şarj edilebilir hibrit, sıkıştırılmış doğal gaz ve dizel motor seçenekleri Skoda Octavia’da tercih edilebiliyor.

Motor gamının tepesinde yer alan 204 beygirlik Octavia iV modeli 1.4 litrelik TSI motora ve 13 kWh’lik bataryaya ev sahipliği yapıyor. Şarj edilebikir hibrit model WLPT döngüsüne göre 60 km’ye kadar menzil sunabiliyor.

Güvenlik açısından da önemli adımlar atan yeni Skoda Octavia, Çarpışma Önleme Asistanı, Dönüş Asistanı, Çıkış Uyarısı, Yerel Trafik Uyarı sistemi gibi yeni oyuncaklar ile birlikte alınabiliyor. Güncellenmiş Trafik İşareti Tanıma, Adaptif Şerit Asistanı, Trafik Asistanı, Acil Yardım Asistanı, Çevre Görüşü, Öngörülü Hız Sabitleme sistemleri de Octavia’da sunulan yenilikler arasında.

2020 Skoda Combi’nin Avrupa’da bahar aylarında satışa sunulması bekleniyor. Liftback ya da sedan olarak adlandırabileceğimiz model için ise birkaç hafta daha beklemek gerekecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu