2020 Skoda Octavia resmi olarak tanıtıldı

Skoda’nın en çok satan modeli olan Octavi yenilendi. 2020 Skoda Octavia, hem liftback hem de station-wagon karoserleri ile Çekya’nın Prag kentinde gerçekleştirilen etkinlikte tanıtıldı.

Volkswagen’in MQB platformu üzerinde yükselen 2020 Skoda Octavia, daha iyi sürüş dinamikleri ve daha geniş yaşam alanı vaat ediyor. Skoda Octavia’nın hali hazırda sınıfının en başarılı iç hacimlerinden birini sunduğunu düşündüğümüzde, modelin 4. neslinde çıtayı daha da yukarı çekeceğini söyleyebiliriz.

4.689 mm ile selefinden 19 mm daha uzun olarak tasarlanan modelin Combi versiyonu ise önceki nesline 22 mm’lik fark atmış durumda. 2.690 mm’lik dingil mesafesi ile kompakt sınıf ortalamasını yakalayan Octavia, her iki karoserde de 15 mm genişlemiş. 600 litrelik bagaj hacmi ile sınıfının lideri konumunda olan modelin Combi versiyonunda ise bu değer 640 litre olarak ölçülmüş.

Aracın tasarımına baktığımızda ise en büyük değişikliğin ön bölümde yapıldığını görüyoruz. Selefinin oldukça tartışılan parçalı far tasarımı yerine 2020 Octavia’nın çok daha şık bir far grubuna ev sahipliği yaptığını söyleyebiliriz. Bunun dışında yeni bir ön ızgaraya sahip olan araçta genel anlamda daha belirgin çizgilere yer verilmiş. Arka bölümde de daha ince stop lambalarının yanında, bagaj kapağının üzerinde artık amblem yerine ‘SKODA’ yazısını görüyoruz. Genel olarak göze hoş gelen bir tasarıma kavuşan 2020 Skoda Octavia için küçük Skoda Superb demek de yanlış olmaz.

İç mekana göz attığımızda ise Skoda’nın diğer Volkswagen Grubu otomobillerine yaklaştığını görüyoruz. Bilgi-eğlence ekranının ve havalandırma menfezlerinin konumu ile 2020 Skoda Octavia, Golf 8 benzeri bir ön konsola kavuşmuş. Aracın farklı tasarımlı iki kollu bir direksiyon simidinin arkasından ise dijital gösterge panelini görüyoruz.

Aracın orta konsolu da yeniden tasarlanmış; yeni ve çok daha küçük DSG vites kolu ile birlikte akıllı telefonlar için büyük bir alan yaratılmış. Aracın ambiyans aydınlatması ve baş üstü gösterge ekranı da bu yeni tasarım ögelerine katkıda bulunmuş.

2020 Skoda Octavia iV

Yeni hibrit motor seçeneği

2020 Skoda Octavia, biri hibrit olmak üzere birçok farklı güç ünitesi seçeneği ile sunulacak. Skoda iV olarak adlandırılan şarj edilebilir hibrit model, 204 beygir güç ve 350 Nm torka sahip. 6 ileri DSG şanzımanla gücünü yere aktaran model, 13 kWh’lik bataryasının yardımıyla WLPT döngüsüne göre 55 kilometreye kadar menzil sunabiliyor.

Ülkemize gelmesini beklediğimiz 190 beygir ve 320 Nm torka sahip dört tekerlekten çekiş sunan 2.0 TSI motorlu versiyon ise RS logolu kardeşi gelene kadar model gamının en hızlısı olacak. 0-100 km/s hızlanmasını 6.9 saniyede tamamlayan aracın 200 beygir güç ve 400 Nm üreten dizel motorlu kardeşi ise aynı hıza ulaşmak için 7.1 saniyeye ihtiyaç duyuyor.

Dizel cephesinde 2.0 litrelik TDI motorun 150 beygir güç ve 340 Nm tork üreten bir versiyonu da yer alıyor. Bu versiyonda dört tekerlekten çekiş sistemi tercih edildiğinde tork miktarı da 20 Nm artıyor. 116 beygir güç üretebilen 1.6 TDI motor ise 6 ileri manuel şanzımanla 300 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri DSG şanzımanla bu değer 250 Nm oluyor.

2.0 TSI motorun yanı sıra Skoda Octavia, 1.5 ve 1.0 litrelik benzinli güç üniteleriyle de sunulacak. Ülkemizde en çok rağbet göreceğini düşündüğümüz bu motorlar ise sırasıyla 150 ve 110 beygir güç üretebiliyor. Her iki motorun da ilk etapta manuel şanzımanla sunulması bekleniyor. Doğal gaz ile çalışan ve 130 beygir güç üretebilen 1.5 CNG motor da yine seçenekler arasındaki yerini almış.

2020 Skoda Octavia, ilk olarak Combi versiyonu ile satışa sunulacak. Bu verisyonu birkaç hafta sonra ise Liftback takip edecek. RS ve Scout modellerinin tanıtımının ise 2020 yılı içerisinde yapılması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu