2021 Kia Sorento farklı tarzıyla karşınızda

Uzun süren bekleyişin ardından sonunda 2021 Kia Sorento tanıtıldı. Mevcut modele göre oldukça farklı bir çizgi ile karşımıza çıkan model birçok ülkede satışa sunulacak.

Yeni Sorento hakkında söyleyebileceğimiz ilk şey kesinlikle tasarımının dikkat çekici olduğu. Ağabeyi Telluride’ye özenen 2021 Kia Sorento, markanın geniş SUV ailesinde yer alan Stonic, Seltos ve Sportage’ye katılmaya hazırlanıyor.

Sorento, diğer Kia modellerinden görmeye alıştığımız ‘kaplan burnu’ ızgaraya ev sahipliği yapıyor. Bu geniş ızgaranın her iki tarafında ise ‘kaplan gözü’ olarak nitelendirilen LED’lere ev sahipliği yapan farlar konumlandırılmış. Ön farların alt bölümünde ise LED gündüz farları yer alıyor. Bu köşeli hatlara uyumlu olarak keskin çizgilere sahip bir ön tampona yer verilen araçta, alt bölümdeki tampon koruması da aracın karakterini destekliyor.

Araca yandan baktığımızda ise mevcut modelden belirgin bir şekilde uzaklaşılmış olduğunu görüyoruz. Aracın geniş D sütununun oldukça karakteristik olduğunu da söyleyebiliriz. Arka bölümde dikey olarak yerleştirilen stop lambaları yine bizlere Telluride’yi hatırlatıyor. Genel olarak kullanılan keskin çizgileri ise burada da görmek mümkün. Yeni modelin renk paletinde ise Avrupalılar için 10 seçenek olduğu açıklandı.

Değişim iç bölümde de devam ediyor

Aracın dış bölümündeki büyük değişim iç bölümde de devam ediyor. 12.3 inçlik dijital gösterge ekranına ev sahipliği yapan modelde 10.25 inçlik bilgi-eğlence ve navigasyon sistemi ekranına yer verilmiş. Bilgi-eğlence ekranının her iki tarafında artık birçok modelde kullanılmayan fiziksel tuşlara da yer verilmiş.

Kia ayrıca kabin içerisinde kullanılan malzeme kalitesi konusunda da fazla mesai harcamış. Metalik kaplama, deri döşeme ve saten görünümlü yüzeylere yer veren üretici, isteğe bağlı olarak Nappa deriye de modellerinde yer verecek.

Kia’nın üçüncü nesil N3 platformu üzerinde yükselen model 35 mm artan dingil mesafesi ile öne çıkıyor. Artan dingil mesafesinin iç bölüme de olumlu yansıdığını söyleyebiliriz.

2021 Kia Sorento, pazara bağlı olarak çeşitli güç aktarma organları ile sunulacak. Avustralya ve Avrupa’da Sorento’da 200 beygir ve 440 Nm tork üreten 2.2 litrelik dört silindirli ‘Smartstream’ dizel motor yer alıyor. Bu motora Kia’nın ıslak kavramalı 8 ileri çift kavramalı şanzımanı eşlik edecek.

Yeni hibrit güç ünitesi

Güç aktarma organlarının en önemli yeni üyesi ise 1.6 litrelik dört silindirli turboşarjlı benzinli üniteye eşlik eden 44.2 kW elektrik motoru ve 1.49 kWh lityum-iyon polimer batarya paketine sahip hibrit motor olacak. 230 beygir ve 350 Nm tork üretebilen bu motor, gücünü 6 ileri otomatik şanzımanla yere aktaracak.

2021 Kia Sorento ayrıca çok sayıda aktif ve pasif güvenlik sistemi ile donatılmış. Donanıma bağlı olarak Sorento’da Kia’nın Ön Çarpışma Kaçınma Asistanı, Kör Nokta Görüntüleme Monitörü, Çevre Görüşü, Kör Nokta Çarpışmadan Kaçınma Asistanı, Akıllı Hız Sınırı Asistanı, dur-kalk özelliğine sahip Akıllı Hız Sabitleyici, Şerit Takip Asistanı, Sürücü Dikkat Uyarısı, Otoyol Sürüş Asistanı, Arka Görüş Kamerası, Geri Park Çarpışma Önleme Asistanı ve Arka Çapraz Trafik Çarpışma Önleme Asistanı gibi sistemler yer alabilecek.

2021 Kia Sorento ayrıca, sürücülerin anahtarları yardımıyla araçlarını bir park alanından otonom olarak girip çıkarmasını sağlayan Remote Smart Parking Assist’e de ev sahipliği yapabilecek.

2021 Kia Sorento, Kore’de Hwasung ve ABD’nin Georgia eyaletindeki üretim tesisi de dahil olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde üretilecek. Aracın fiyatları ise henüz açıklanmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu