FCA, İtalya, Polonya ve Sırbistan tesislerini kapattı

Markalar corona virüse karşı önlemlerini almaya devam ederken, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) de Avrupa’daki üretim tesislerinden bir kısmını kapatmaya karar verdi.

Coronavirüs bilançosu tüm dünyada artarken, FCA grubu da 16 Mart 2020 tarihinde yayınladığı basın açıklaması ile Melfi, G. Vico (Pomigliano), Cassino, Mirafiori Carrozzerie, Grugliasco ve Modena tesislerinde üretimi geçici olarak askıya aldığını duyurdu.

Aynı zamanda, Sırbistan ve Polonya’daki Kragujevac ve Tychy fabrikaları da 27 Mart’a kadar inaktif durumda kalacaklar.

FCA yapılan açıklamada, ”Geçici askıya alma ile COVID-19 acil durumuna cevaben kapsamlı bir dizi eylemin uygulanmasına devam ediliyor ve grubun arz optimizasyonunu sağlayarak piyasa talebindeki kesintiye etkili bir şekilde yanıt vermesini sağlıyor” ifadelerini kullandı. Açıklamada ayrıca “Özellikle, üretimin askıya alınması, grubun piyasa koşulları izin verdiğinde derhal üretime başlamasını sağlamasını da kolaylaştırılıyor.” ifadelerine yer verildi.

Bu durum, çeşitli fabrikalarda üretim protokollerini zaten değiştirmiş olan FCA’nın virüs salgınıyla ilgili aldığı en son önlem olarak öne çıkıyor. Protokoller arasında iş istasyonlarında çalışanların sosyal mesafeleri, artan temizlik, sağlık ve kantinlerdeki gelişmiş kontroller ve güvenlik yer alıyor. Uzaktan çalışma seçeneğinin mümkün olduğu her yerde ise bu seçenek kullanılıyor.

Ferrari ve Lamborghini de Çin’den tüm dünyaya yayılan corona virüs salgını nedeniyle İtalya’daki üretimlerine ara vermişlerdi.

Ülkemizde de görülmeye başlayan bu salgına dur diyebilmek için, lütfen sizler de mecbur kalmadıkça evlerinizi terk etmeyin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu