Honda Türkiye üretimi askıya aldı

Coronavirus tüm dünyada yayılmaya devam ederken, otomobil firmaları da bu durumdan etkilenmeye devam ediyor. Virüsün son olarak ülkemizde de yayılmaya başlamasının ardından Toyota’nın yanı sıra Honda Türkiye de Kocaeli Şekerpınar’daki üretim operasyonlarını askıya alma kararı aldı.

Honda Türkiye, bugün çalışanlarına ve tedarikçilerine, Coronavirus (COVID-19) salgınının etkisiyle Kocaeli Şekerpınar’daki üretim operasyonlarının geçici olarak askıya alınacağını bildirmiş durumda.

23 Mart 2020 tarihi itibariyle Türkiye fabrikasındaki üretime ara verileceği belirtilirken, bu kararın tedarik zincirlerinde yaşanan sorun nedeniyle alındığı vurgulandı.

Yapılan açıklamaya göre 6 Nisan 2020’de yeniden üretime başlanması planlanıyor. Ancak bu planlamanın da hükümet kararları, sağlık otoritelerinin tavsiyeleri ile piyasa ve tedarik koşullarına bağlı olarak yeniden gözden geçirilebieleeği ve duruma göre değerlendirilebileceği belirtildi.

Şirketler salgın konusunda birer birer önlem alırken, bizler de evlerimizden mümkün olduğunca dışarı çıkmayarak bu salgının önüne geçebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu