Peugeot 208 GTi elektrikli olabilir

Baştan aşağı değişen tasarımı ve teknolojileri ile Peugeot 208 kendini sevdirmeye başladı. 2020 Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü’ne de layık görülen araç, böylelikle başarısını taçlandırmıştı. Ancak 208 model ailesi performanslı bir versiyondan yoksun. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Markanın CEO’su Jean-Philippe Imparato, Autocar’a Peugeot 208 GTi modelinin geleceği hakkında konuştu.

Peugeot patronu “geleceğin GTi’si üzerinde çalıştıklarını” doğruladı. Imparato, ”Eğer bir araçta GTi logosu varsa, bu kesinlikle 208 modelidir, elektrikli olsa bile. Geri kalanı için PSE [Peugeot Sport Engineered] logosu da olabilir.” ifadelerini kullandı.

‘Neden performanslı modellerinizde PSE yerine GTi logosu kullanmıyorsunuz?’ sorusuna da cevap veren Imparato: ”Çünkü kullanıcı açısından aynı hissi taşımıyor, bu yeni bir performans. İçten yanmalı motora sahip değil ve aynı hisleri barındırmıyor.” ifadelerini kullandı. Imparato, ”Eğer böyle bir model üretmeye karar verirsek, elektrikli olsa bile GTi logosunu alacak tek model 208’dir.” diyerek sözlerine devam etti.

Rakamlar hakkında konuşmak için henüz çok erken, ancak markaları arasındaki geliştirme maliyetlerini dikkate aldığımızda, elektrikli Peugeot 208 GTi, PSA için daha uygun gibi görünüyor. Bir diğer PSA markası olan Opel de yeni OPC versiyonlarında elektrikli ünitelere yönelecek gibi görünüyor.

Opel ve Peugeot performanslı modellerini elektrikli olarak üretmeye karar verirlerse, bu konu hakkında çalışmalar yürüten Renault’a da rakip olacaklar. Bu segmentin geleceği elektrikli modellerde yatıyor gibi görünüyor. Ford ve Volkswagen’in de Fiesta ST ve Polo GTI modellerinin yeni nesillerinde benzer yollar izleyebilir.

Not: Görseller Guilhermo Mello’nun New Peugeot 205 GTi çalışmasından alınmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu