2021 Fiat Strada pick-up gün yüzüne çıktı

Fiat, 2021 Strada modelini Brezilya’da satışa sunulmadan önce gün yüzüne çıkardı.

Dünyanın dört kapılı ve beş kişilik oturma alanına sahip ilk kompakt pick-up modeli olarak nitelendirilen Strada, selefine göre çok daha sağlam bir yapıya bürünmüş.

Aracın tasarımından başlayacak olursak, geniş ızgarası ve içinde büyük ‘FIAT’ yazısı ile Strada’nın ön bölümde oldukça agresif bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. İnce LED farlar bu görünümü desteklerken, bal peteği desenli geniş hava girişi de agresifliğe katkıda bulunuyor.

Tasarımcılar ayrıca ön çamurluklarda yer verdikleri hava girişleri ve plastik gövde kaplaması ile Strada’nın off-road karakterini de ortaya koymaya çalışmışlar. Derin bir yükleme bölmesine sahip olan modelin yan tarafa doğru uzanan stop lambalarının da şık bir görünüm sunduğunu ekleyelim.

Fiat, 2021 Strada hakkında çok fazla ayrıntı paylaşmadı. Ancak aracın 24 derecelik yaklaşma açısına ve 208 mm’lik bir sürüş yüksekliğine sahip olduğunu biliyoruz. Tek kabinli versiyon 1.354 litrelik yükleme bölümüyle segmentinin lideri olurken, çift kabinli modelde hacim 844 litreye düşüyor.

Araçtaki önemli değişim iç mekanda da devam ediyor. Parlak siyah detaylara sahip yeni direksiyon simidi dikkat çekerken, küçük bir dijital ekrana sahip gösterge paneli ise farklı tasarımıyla öne çıkıyor. Android Auto ve Apple CarPlay destekli bilgi-eğlence sistemi 7 inçlik dokunmatik ekrana sahip. Bunun dışında yeni bir vites topuzuna sahip olan 2021 Fiat Strada, kokpitteki metalik görünümlü detaylarla da şık bir görünüm sunuyor.

Gelen bilgilere göre 2021 Fiat Strada iki farklı motor seçeneği ile gelecek. 88 beygir güç ve 123 Nm tork üreten 1.4 litrelik motorun yanı sıra 110 beygir güce ve 139 Nm torka sahip 1.3 litrelik turbo destekli güç ünitesi de tercih edilebilecek. Her iki motor seçeneğinin de 5 ileri manuel şanzımanla sunulacağı duyuruldu.

Yeni Strada’nın ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağını ise henüz bilmiyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu