100 dolara hayallerinizin otomobili ama kartondan!

Her otomobilseverin hayallerini süsleyen en az bir model vardır ancak çoğu zaman bu araçlara ulaşmak pek de mümkün olmaz. Bir grup genç ise bu otomobilleri kartondan imal etmeye karar vermişler. Ortaya çıkan bu araçlar arasında belki sizin de hayallerinizin otomobili vardır.

Bir yıl önce açılan NHẾT TV kanalı, Ducati Panigale’den tutun da BMW S 1000 RR’ye kadar bütün motosikletleri eski bisiklet ve karton yardımıyla üreten kişiler tarafından oluşturulmuş.

İlk olarak motosikletlerle işe başlayan grup daha sonra işi büyüterek otomobilleri hedef almışlar. İki bisiklet, biraz ahşap ve bol miktarda karton kullanarak 100 dolar maaliyetle bir Lamborghini Aventador bile üretmişler.

Bu başarılı grup ayrıca metal bir şasiye sahip, özel bir direksiyon simidi ve görünüşte eski bisikletlerden alınan bir dişli içeren sürülebilir bir Bugatti Chiron da üretmeyi ihmal etmemiş. 420 km/s hıza ulaşamıyor olsa da bu Chiron çok daha çevreci!

Bu sayfanın en iddialı projesi ise Lamborgihini Aventador SVJ gibi görünüyor. 500 dolara mâl olan bu projede pedallara veda eden grup motor gücüne geçmiş. Karton yüzeylerin dayanıklılık problemleri dolayısıyla araç yüzeyinde ise alçıya yer verilmiş. Bu çalışmanın oldukça başarılı olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.

Biz sadece bu çalışmaların bir kısmına yer verebildik, aşağıda bu sayfanın diğer çalışmalarını da bulabilirsiniz. Sizin hayallerinizin otomobili hangisi?

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu