2021 Porsche 911 Targa tanıtım gününü bekliyor

Porsche’nin 911 model ailesi genişlemeye devam ediyor. 2021 Porsche 911 Targa, internet üzerinden yapılacak bir etkinlikle 18 Mayıs’ta tanıtılacak.

Yeni 911 Targa’nın bir bilinmez haline gelen tanıtımı sonunda gerçekleştirilecek gibi görünüyor. Modelin ilk olarak 2020 Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtılması planlanıyordu ancak korona virüs salgını nedeni ile etkinliğin iptal edilmesinin ardında tanıtım da başka bir bahara kalmıştı. Daha sonra ise aracın tanıtımının Porsche Tenis Turnuvası sırasında yapılmasına karar verildi. Ne yazık ki pandemi bu etkinliği de vurdu.

Daha sonra ise tanıtımın Porsche Müzesi’nde yapılması kararlaştırıldı. Ancak salgın nedeniyle müze de geçici olarak kapatıldı ve tanıtım yine yapılamadı. Tüm bu gelişmelerin ardından Porsche, 2021 911 Targa’yı tanıtmak için internet ortamını seçmek zorunda kaldı. Yeni model, önümüzdeki Pazartesi günü markanın 9:11 Magazine adlı online TV kanalı üzerinden tanıtılacak.

992 neslinin en çekici otomobillerinden biri olması beklenen 2021 Porsche 911 Targa, arkadan ve dört çekişli olarak tercih edilebilecek. Arka aks üzerinde konumlandırılan 3.0 litrelik sıralı 6 silindirli motora ev sahipliği yapacak olan model, giriş seviyesinde 385 beygir güç üretebilecek. Aynı motorun 450 beygirlik seçeneği ise aracı 4 saniyeden daha kısa bir sürede 100 km/s hıza çıkarabilecek.

GTS versiyonu da yine yeni nesil Targa ile birlikte geri dönüyor. Aynı 3.0 litrelik 6 silindirli motora ev sahipliği yapacak olan model hakkında fazla bir bilgiye sahip değiliz ancak 460 ile 480 beygir arasında bir güç bizleri şaşırtmaz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu