Scuderia Ferrari, Carlos Sainz Jr ile anlaştı

Yapılan iddialar gerçeğe dönüştü ve Scuderia Ferrari F1 takımı Sebastian Vettel yerine yeni pilotu olarak Carlos Sainz Jr ile anlaştı.

2021 ve 2022 F1 sezonlarını kapsayan 2 yıllık sözleşme ile birlikte son 50 yılda Ferrari’nin en genç pilot ikilisini izliyor olacağız. Geçtiğimiz sene oldukça başarılı bir sezon geçiren Charles Leclerc’in takım arkadaşı olacak olan Carlos Sainz Jr, 25 yaşında olmasına rağmen oldukça fazla yarış tecrübesine sahip.

Son 5 sezonda 102 yarışa çıkan İspanyol pilot, geçtiğimiz yılı pilotlar klasmanında altıncı olarak tamamlamıştı. Başarılı F1 pilotu, Brezilya’da aldığı üçüncülükle de bu başarısını taçlandırdı.

“2021’de Scuderia Ferrari’ye gideceğim için çok mutluyum ve takımla geleceğim için heyecan duyuyorum,” diye konuşan Carlos Sainz Jr, ”McLaren Racing ile hala önemli bir yılım var ve bu sezon yine onlarla yarışmayı dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk yaşamamış pilot ikilisi

Scuderia Ferrari, yaptığı gençlik aşısı ile birlikte 2007 yılından beri ilk defa Dünya Şampiyonluğu yaşamamış bir pilot grubuyla yarışmış olacak, tabi Charles Leclerc, 2020 F1 Sezonu’nu şampiyon olarak bitiremezse.

”Formula 1’de zirveye geri dönmek amacıyla yeni bir aşamaya başladık” diye konuşan takım patronu Mattia Binotto, “Özellikle ani bir değişim geçirmekte olan ve bu zorluğun yakın geçmişten farklı bir şekilde ele alınmasını gerektirecek olan mevcut finansal ve düzenleyici durum göz önüne alındığında, zorluklarla birlikte uzun bir yolculuk olacak.” ifadelerini kullandı.

Binotto ayrıca ”Scuderia’nın son elli yılındaki en genç ikilisi olan Charles ve Carlos’un yetenekleri ve kişilikleri göz önüne alındığında kendimize koyduğumuz hedeflere ulaşmamıza yardımcı olacak en iyi kombinasyon olduğuna inanıyoruz” sözleriyle pilotlarına olan güvenini de ifade etmiş oldu.

Scuderia Ferrari’ye katılacak olan Carlos Sainz Jr’ın kariyeri çocukluk kahramanı olan Fernando Alonso’ya da oldukça benziyor. Her iki pilot da kariyerlerine aynı takımda başladılar. Alonso, F1 kariyerine Minardi ile başlarken, Minardi zaman içinde Toro Rosso adını almış ve 2014 yılında da Sainz bu takımla birlikte ilk F1 yarışına çıkmıştı. Daha sonra Renault’a imza atan Alonso, sırasıyla Ferrari ve McLaren takımları adına yarıştı. Sainz ise Renault ve McLaren için yarıştıktan sonra Ferrari’ye adım atıyor.

Bakalım Scuderi Ferrari uzun zamandır aradığı başarıyı Carlos Sainz Jr ile bulabilecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu