Fiat, Egea SUV için çalışmalara başladı

SUV modeller gün geçtikçe popülerliğini arttırırken, markalar da birer birer bu segmentteki model sayılarını arttırıyorlar. Bu akımın son üyesi ise Fiat olacak gibi görünüyor. Fiat’ın başkanı Olivier Francois, yaptığı açıklamada Egea SUV ile Volkswagen T-Roc, Hyundai Tucson ve Nissan Qashqai gibi modellere rakip olabilecek bir model oluşturabileceklerini belirtti.

İtalyan markanın patronu AutoExpress’e verdiği röportajda ”Egea iyi iş çıkarıyor ancak bir SUV değil.” diye konuştu. Bilindiği gibi bu günlerde SUV satışları diğer tüm segmentlerin önünde gidiyor ve Fiat da bu pastadan pay almak istiyor. Francois de bu bağlamda ”Egea, yeni neslinde SUV segmentine daha fazla yaklaşmalı” ifadelerini kullandı.

Fiat, yeni nesil Egea konusunda birkaç farklı düşünceye sahip. Başarılı model, yeni neslinde hatchback, sedan, station-wagon karoserleri koruyabilir ve SW versiyon Kia XCeed’in rakibi haline dönüştürülebilir. SW model yerine yüksek sürüşe sahip bir crossover versiyon da yine planlar dahilinde. Ayrıca Egea’nın tamamen iptal edilip yoluna sadece SUV olarak devam etme ihtimali de bulunuyor.

Markanın patronu konu hakkında ”Muhtemelen bir Tipo(Egea) model serisi görmeyi bekleyebilirsiniz. Tipo’nun yanında, Tipo’nun üstünde veya Tipo’nun yerine konumlandırılabilir. Ancak aile modeli muhtemelen Qashqai gövde şekline sahip olacak.” diye konuştu. Francois ayrıca, “Kim iyi gidiyor? Skoda, Seat, Kia ve Hyundai gibi bütçeye duyarlı olanlar. Evet, biz de oraya aitiz. Dürüst olmak gerekirse, bugün bir şeylerimiz(SUV modelimiz) olmasını isterdim. Ancak Fiat ürün yelpazesinin bu bölümünü çok fazla gecikmeden beslemek bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Fiat’ın bu isteğinin FCA-PSA ortaklığı tarafından desteklenmesi beklenebilir. Bu segmente Peugeot 3008, Citroen C5 Aircross ve Opel Grandland X gibi modelleri bulunan grubun, ortak platformu Fiat ile paylaşıp paylaşmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Bakalım ilerleyen günler Fiat’ın kompakt Egea SUV modeli hakkında bize neler gösterecek?

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Pek tutcağını zannetmem eğer normal egea daki donanımlar ile satışa çıkarsa.Fiat SUV yapamıyor Freemont mesala tarih oldu

  2. Geç kaldı mı bilmemem, yerli aracın suv sınıfına ağırlık vererek gelecek olması üzerine bir hamle sanki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu