2021 Kia Rio önemli değişikliklerle geliyor

Bir süredir aramızda olan dördüncü nesil Kia Rio, orta yaş makyaj operasyonu ile yenilenmeye hazırlanıyor. Yapılacak olan yenilikler ile birlikte 2021 Kia Rio, küçük tasarım değişikliklerinin yanı sıra önemli teknolojik yeniliklerle geliyor. Bunların yanı sıra araçta Kia’nun ilk 48V’lik yarı hibrit seçeneği de sunulacak.

Araçtaki asıl değişiklikler teknoloji cephesinde gerçekleşmiş

Araçtaki asıl değişiklik güvenlik teknolojileri ve bilgi-eğlence sistemi üzerinde olsa da bazı tasarım değişiklikleri de ilk anda göze çarpıyor. Güncelleme ile daha ince bir ‘kaplan burnu’ ön ızgaraya kavuşacak olan Rio bizi daha geniş bir ön tampon ile karşılıyor. Sis farının bulunduğu bölümde yenilenerek araca daha sportif bir görünüm kazandırılmış. Yeni model ayrıca LED DRL farlara kavuşmuş.

Arka bölümde herhangi bir değişikliğe gidilmeyen 2021 Kia Rio, 2 farklı renk seçeneğine de sunacak. Yıllanmış Gri ve Sportif Mavi adı verilen bu seçeneklerle birlikte Rio’nun paletindeki renk sayısı dokuza çıkmış oldu. Yenilenen modeldeki son değişiklik ise 8 kollu yeni alaşım jant olarak öne çıkıyor.

İçeriye geçtiğimizde; yenilenen Rio, daha lüks bir ortam sunmak ve kaliteyi artırmak için görsel, malzeme ve teknolojik anlamda güncellemelere gitmiş. Kokpitteki en önemli değişiklik olarak 8.0 inç boyutundaki bilgi-eğlence sistemi ekranını gösterebiliriz. Dokunmatik ekranın yanı sıra çoklu Bluetooth bağlantılı, Apple CarPlay ve Android Auto destekli bilgi-eğlence sistemi de 2021 Kia Rio’da yer alan önemli değişiklikler arasında. Gösterge paneli içerisinde ise daha yüksek çözünürlüklü 4.2 inç boyutunda ikinci bir ekrana yer verilmiş.

Kia ayrıca, kontrast dikişlere sahip renkli koltuk destekleri, gösterge paneli ve kapı kol dayanakları sunan yeni bir mavi renk paketi seçeneği de sunuyor. GT-Line paketinde ise siyah iç mekan beyaz detaylarla renklendirilmiş. Karbon fiber görünümlü gösterge panosu da daha sportif bir görünüm ortaya koyuyor. Tüm bunlarla birlikte 2021 Kia Rio ayarlanabilir sürücü koltuğunun yanı sıra isteğe bağlı olarak ayarlanabilir ön yolcu koltuğuyla da satın alınabilecek.

Yeni yarı hibrit motor

2021 Kia Rio, markanın benzinli motora sahip ilk yarı hibrit modeli olacak. “EcoDynamics +” olarak adlandırılan model, elektrikli tork asistanı ve rejeneratif frenleme ile daha fazla yakıt verimliliği sunuyor. 48V MHEV sistemi Kia’nın yeni ‘Smartstream’ 1,0 litrelik T-GDi üç silindirli motoru ile eşleştirilmiş.

Yeni Hyundai i20 ile paylaşılan Smartstream motor önceki gibi 100 ve 120 beygirlik güç çıkışına sahip. Bununla birlikte torku %16 oranında artan motor artık 200 Nm’lik değer sunuyor. Genel olarak, Kia yeni EcoDynamics + ile Rio’nun CO2 emisyonlarını kombine NEDC döngüsünde yüzde 8,1 ile yüzde 10,7 arasında azaltıldığı iddiasında. Yarı hibrit sistem, her iki güç seçeneğinde de Eco, Sport ve Normal sürüş modlarına sahip.

Yeni Rio EcoDynamics + aynı zamanda markanın yeni akıllı Manuel Şanzımanını (iMT) sunan Kia’nın ilk modellerinden biri olacak. İMT’nin debriyajı, mekanik bir bağlantı yerine, tamamen elektronik olarak kontrol ediliyor. Kia’ya göre bu sistem ile geleneksel manuel şanzımanın keyfi korunurken daha yüksek yakıt verimliliği ve daha düşük CO2 emisyonu sunuluyor.

İki EcoDynamics + yarı hibritin yanı sıra, müşteriler ayrıca 100 beygirlik 1.0 litrelik T-GDi ve 84 beygir güç sunan atmosferik 1.2 litrelik motorları da tercih edebilecekler. Turboşarjlı motor standart olarak altı ileri manuel şanzımanla birlikte gelirken, yedi ileri otomatik çift kavramalı şanzımanla da satın alınabilece. Kia, ek yakıt tasarrufu için Start & Go sisteminin artık debriyaj yerine artık fren bağlantılı olarak sunulduğunu açıkladı.

Yeni güvenlik asistanları

Güvenlik sistemlerine göz attığımızda ise, 2021 Kia Rio’nun yaya, araç ve bisikletli algılama özelliğine sahip Ön Çarpışma Asistanı, Şerit Koruma Asistanı, Sürücü Dikkat Uyarısı ve Kör Nokta Uyarısı gibi markanın en yeni Gelişmiş Sürüş Destek Sistemlerini (ADAS) de beraberinde getirdiğini görüyoruz.

Kör Nokta Çarpışmadan Kaçınma Asistanı, Akıllı Hız Sınırı Uyarısı, Akıllı Hız Sabitleyici, Şerit Takip Asistanı, Arka Çapraz Çarpışmadan Kaçınma Asistanı, Arka Yolcu Uyarısı ve Öndeki Araç Kalkış Uyarısı gibi sistemler de 2021 Kia Rio ile satın alınabilecek.

2021 Kia Rio, 2020’nin üçüncü çeyreğinde Avrupa genelinde satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu