İnsanları şaşkınlığa uğratan otomobiller

Hemen her markanın belli başlı tasarım çizgileri ve hitap ettiği bir müşteri grubu vardır ancak durum her zaman böyle olmaz. Bazı markalar ara sıra çizgilerinin dışına çıkarak bizleri şaşırtan otomobiller ortaya koyarlar. Biz de bugün bu otomobillerden bazılarını sizler için derledik.

Lamborghini LM002 (1986)

Lamborghini diyince aklınıza her zaman İtalyan egzotik otomobiller geliyor değil mi? Bizim de öyle. Ancak İtalyan üretici, 1986 yılında 5.2 litrelik V12 motora sahip LM002’yi ortaya çıkararak herkesi şaşırtmayı başarmıştı. Mevcut Urus’un da dedesi diyebileceğimiz model herkesi şaşırtsa da pek fazla sevgi göremedi.

Audi 50 (1974)

1970’lerde Audi, 80 ve 100 gibi sedan otomobiller üretiyordu ancak Alman üretici birdenbire Fiat ve Renault modellerine rakip olabilecek küçük bir hatchback yapmaya karar verdi.

Audi 50 olarak adlandırılan model, ana şirket VW’nin Golf hatchback’inin altındaki boşluğu dolduruyordu. Daha sonra Audi logosuna veda edip yoluna VW Polo olarak devam eden model, Avrupa’nın en popüler otomobillerinden biri haline geldi.

BMW Isetta (1955)

II. Dünya Savaşı’ndan sonra BMW, performanslı ve lüks otomobil satışlarının düşmesi üzerine küçük Isetta modelini üretmeye karar verdi. İtalyan buzdolabı üreticisi Iso tarafından tasarlanan ön kapı ve katlanabilir direksiyon simidine sahip olan model oldukça büyük satış başarısı göstermişti.

Mercedes-Benz 130 / 150H (1934)

1930’lu yıllarda Mercedes büyük otomobilleri ile biliniyordu. Ancak daha sonra 1.3 litrelik benzinli motora ve arkadan çekişe sahip 130H modeli ortaya çıktı. 3 ileri yarı otomatik hızlandırılmış şanzımana sahip olan araç eğlenceli ve bir o kadar da tehlikeli bir sürüşe sahipti. Görselde ise daha nadir olan 150H modelini görüyorsunuz.

Volkswagen Phaeton (2002)

Volkswagen ismi ‘halkın arabası’ anlamı geliyor ancak marka halkın bir kısmının oldukça zengin olduğuna karar vermiş olacak ki onlar için de bir otomobil ortaya koymaya karar vermiş. Audi A8’e rakip olan modelin kaputunun altında Bugatti’den alınan 6 litrelik W12 motor yatıyordu. Daha büyük bir Passat’a benzeyen bu model çok başarılı olamadı ve 2007 yılında bir selefe kavuşmadan üretim bandına veda etti.

Aston Martin Cygnet (2011)

Aston Martin, Toyota iQ’yu alıp ona kendi detaylarını ekleyerek çekici bir küçük şehir otomobili yaratmaya çalıştı. Ancak bu eklemeler aracı bir kuğuya çevirmeye yetmedi ve Cygnet hep çirkin ördek yavrusu olarak kaldı. Her ne kadar çok daha iyi bir sürüş ve daha iyi yaşam alanı sunsa da Cygnet’in yaşamı da uzun sürmedi.

Renault Sport Spider (1996)

Bu otomobil tanıtıldığında, insanların çoğunu büyük şaşkınlığa uğratmıştı. Spider, Renault’un sattığı binlerce Clio’dan farklı olarak alüminyum altyapıya, ortaya konumlandırılmış motora ve kompozit gövdeye sahip bir otomobildi. Fransız Lotus Elise diyebileceğimiz araç, tavan ve çoğu zaman ön camı olmadan kullanılabiliyordu.

Evet listemiz burada sona eriyor ancak daha birçok modeli buraya ekleyebiliriz. Siz bu listede hangi otomobilin de olması gerektiğini düşünüyorsunuz?

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Spider ı Oyak Renault fabrikasında geziye gittiğimde görmüştüm böyle bir arabanın varlığını bile bilmiyordum ama Avrupa da bi sürü varmış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu