2021 Ford Mustang Mach 1’den ilk resmi görseller geldi

Uzun süren iddiaların ardından en sonunda 2021 Ford Mustang Mach 1’e onay çıktı. Mach 1, Mustang GT ile Shelby modellerinin arasındaki boşluğu dolduracak.

İkonik model Ford tarafından “yeni bir altın çağında doğal emişli 5.0 litre V8 performansının simgesi” olarak tanımlanıyor. Ford Icons direktörü Dave Pericak da yeni modelleri hakkında ”Mach 1’in Mustang tarihinde özel bir yeri var ve bu özel versiyon 5.0 litrelik V8 performans model gamımızda en tepede yer alacak. Ayrıca yeni bir güç seviyesi, hassasiyet ve koleksiyonluk bir model isteyen en ateşli Mustang meraklılarımızı ödüllendirme zamanı geldi.” ifadelerini kullandı.

Pericak ayrıca ”Geçmişte olduğu gibi, tamamen yeni Mustang Mach 1 mirasına sadık kalacak. Harika görünümün yanı sıra şimdiye kadarki en pist odaklı 5.0 litre motorlu Mustang olacak” diye konuştu.

Ford şimdilik aracın teknik verileri konusunda çekingen davranıyor ancak paylaşılan kamuflajlı görseller ve yöneticinin açıklamaları ile ortaya gerçek bir pist makinesi çıkabilir. Yeni Mach 1’in yarı kamuflajlı görselleri, önde ve arkada daha agresif detaylar ile karşılaşacağımızı ortaya koyuyor. Ön ızgaradaki iki geniş yuvarlak hava girişi ise sis farları ile doldurulabilir.

Tüm bu detayların 1969 Ford Mustang Mach 1’e bir saygı niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Artık otomobillerin daha güçlü versiyonlarında görmeye alıştığımız petek desenli ızgaraları 2021 Ford Mustang Mach 1’de de göreceğiz.

Arka bölüm ise bizi daha da heyecanlandırıyor. Geniş spoylerin yanı sıra dörtlü yuvarlak formlu egzoz çıkışı oldukça agresif bir görüntü ortaya koyuyor. Keskin hatlara sahip arka tamponun sahip olduğu difüzör de yine aracın karakterini destekliyor.

Yakın çekim görsel, aracın 305/30 ZR19 Michelin Pilot Sport Cup 2 performans lastiklerini gözler önüne seriyor. Aracın 19 inçlik siyah jantları ve kırmızı Brembo fren kaliperleri ise ağzımızı daha da sulandırıyor.

Peki, görsel olarak oldukça doyurucu olduğunu söyleyebileceğimiz 2021 Ford Mustang Mach 1’den performans olarak ne beklemeliyiz? Gelen bilgilere göre 5.0 litrelik atmosferik V8, yaklaşık 500 beygir güç sunacak. 480 beygir güce sahip Mustang Bullitt‘in yerini alması beklenen bu model için bu rakamın oldukça mantıklı olduğunu düşünüyoruz.

Açıkçası, 2021 Mustang Mach 1 hakkında daha detaylı bilgi almak için sabırsızlanıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu