2021 BMW M5 görücüye çıktı

Makyajlanan 5 Serisi’nin ardından BMW, 2021 M5 modelini de tanıttı.

2021 BMW 5 Serisi‘nin ayak izlerini takip eden M5, revize edilmiş bir ön ızgara ve elden geçirilen farlara kavuşmuş. Ayrıca daha agresif tamponlara ev sahipliği yapan modelin stop lambaları da üç boyutlu bir görünümle geliyor. Arka difüzör de makyajdan nasibini almış gibi görünüyor.

Küçük tasarım değişikliklerinin yanı sıra BMW, M5’te beş yeni gövde rengi seçeneği sunuluyor. Ayrıca M8 modelinden tanıdığımız 20 inçlik jantlar da yine seçenekler arasında.

İç mekanda ise 12.3 inçlik daha büyük bir bilgi-eğlence sistemi ekranı ile karşılaşıyoruz. Bilgi-eğlence sistemi, makyaj ile birlikte Android Auto ve bulut tabanlı navigasyon özelliklerine de sahip olmuş. Model ayrıca, araç ayarlarına ve M moduna daha kolay erişim sağlayan iki yeni düğmeye sahip, elden geçirilmiş bir orta konsolla birlikte gelecek.

4.4 litrelik V8, 600 beygir güç ve 750 Nm tork üretmeye devam ediyor

M5’in kaputunun altındaki 4.4 litrelik V8 motorda ise bir değişikliğe yer verilmemiş. 600 beygir güç ve 750 Nm tork üretmeye devam eden güç ünitesi, 2WD, 4WD ve 4WD Sport sürüş modlarına sahip. Aracın 8 ileri otomatik şanzımanı gücü arkadan çekiş odaklı dört tekerlekten çekiş sistemine göndermeyi sürdürecek. Modelin 0-100 km/s hızlanmasının da yine 3.4 saniye olduğu belirtildi.

Daha fazla performans isteyen müşteriler için ise 2021 BMW M5 Competition, 625 beygir güç ve 750 Nm’lik teknik verileri ile yine seçenekler arasında. Performanslı model, fazladan sahip olduğu beygir gücü ile birlikte 100 km/s hıza 3.3 saniyede ulaşabiliyor.

Modellerde yer alan güç farkına rağmen her iki modelin de azami sürati elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış. Ancak M Driver’s Paketi’ni satın alanlar için bu değer 305 km/s’ye çıkarılabiliyor.

Aracın teknik verileri değişmemiş olsa da M5 Competiton’ın süspansiyon sisteminin elden geçirildiği belirtildi. Yeni yaylar ve yeniden ayarlanan amortisör kontrol sistemine sahip olan süspansiyonun ”yüksek hızlı otoyol sürüşleri sırasında ve kasislerden geçerken daha fazla sürüş konforu” vaat ettiği vurgulandı.

Ağustos ayında satışa sunulacak olan BMW M5’in Almanya’daki satış fiyatı 120.900 Euro olarak belirlenmiş. M5 Competition sahibi olmak isteyenler ise 129.900 Euro’luk fiyat etiketi ile karşılaşacaklar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu