ABD’de göstericiler 50 otomobil çaldı

25 Mayıs’ta ABD’de gözaltı sırasında George Floyd’un polis tarafından öldürülmesine olan tepkiler gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Irkçılık karşıtı protestoların şiddeti polisin kaba kuvveti nedeniyle gittikçe artıyor. Protestoları takiben yapılan yağmalar, otomobil bayilerine de sıçramış durumda.

Çalınan araçlar arasında Dodge Challenger ve Charger Hellcat modelleri de bulunuyor.

Hafta başında ortaya çıkan görüntülerde göstericilerin birçok otomobil bayisine girdiği ve burdaki lüks araçları çaldıklarını gösteriyordu. Bir FCA bayisinin yaptığı açıklamalar da bu görüntüleri doğruladı.

ABD’nin Alameda bölgesinde bulunan FCA bayisinin sahibi, yapılan gösteriler sırasında 50 otomobilin çalındığını belirtti. San Leandro Chrysler Dodge Jeep Ram bayisinin sahibi Carlos Hidalgo, CBS Local’e yaptığı açıklamada, showroom ve otoparktan yaklaşık 50 aracın çalındığını söyledi. Değerleri 60.000 ile 90.000 doları arasında değişen birçok Dodge Challenger Hellcat ve Dodge Charger Hellcat model araçlarının çalındığı belirten Hidalgo, çalınan araçlar arasında 2020 Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Daytona 50th Anniversary Edition’un da olduğunu söyledi. Oldukça özel olan bu otomobilin değerinin ise 90.995 dolar olduğunun altı çizildi.

FCA otomobil Bayi ABD

Hidalgo, ”Şu anda giden 50 aracımızı düşünüyoruz. Hepsinin üzerinde takip cihazlarımız var, bu yüzden hangi araçların çalındığını görebiliyoruz. Şuanda ülkenin farklı yerlerinde hareket halindeler. Polisi aramayı denedik ama çok meşguldüler. Yanıt veremediler. Yani, bilemiyoruz…” ifadelerini kullandı.

Göstericilerin anahtar kasasına ulaştıklarını belirten Hidalgo, bu sayede araçlarla uzaklaşabildiklerini söyledi. Yolun karşısındaki Nike mağazasının yağmalandığını gördükten sonra çalışanlarına bayi önünü araçlarla kapatmaları talimatını verdiğini söyleyen Hidalgo, yine de engel olamadığını belirtti.

Yağma sırasında araçların zarar gördüğünü ifade eden Hidalgo, çalınan bir Hellcat’in diğer iki araca çarptıktan sonra bayiyi terk ettiğini, başka birinin ise çaldığı aracı camekanlara doğru sürdüğünü söyledi.

Hali hazırda koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten Hidalgo, bu yağma ile birlikte daha da zorlanacaklarını sözlerine ekledi.

Sosyal medyada paylaşılan bu görüntülerle sizleri başbaşa bırakalım.

https://www.instagram.com/p/CA41sxPnpKM/
https://www.instagram.com/p/CA4pFsCn43i/
https://www.instagram.com/p/CA5JLfng1zE/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu