2.000 otomobil anahtarı çalan adam yakalandı

ABD’de demiryolu otoparkında çalışan bir adam yaklaşık 2.000 adet otomobil anahtarı çalmak suçundan tutuklandı.

Gelen bilgilere göre hırsız bu anahtarları satarak 60.570 dolar kazanmış.

Aralık 2017 tarihinden itibaren Michigan, New Boston’dan gelen trenler aracılığıyla ülke çapına gönderilen çeşitli Ford, FCA ve GM markalı araçların sahip olduğu iki anahtardan sadece biri bayiliklere ulaşmaya başlamış. Otomobil üreticilerinden kayıp anahtarlar konusunda şikayet alınmaya başlamasıyla yetkililer konuyu araştırmaya başlamış.

Cezai şikayette bulunan bir posta müfettişinin yaptığı açıklamaya göre, otomobilleri taşıyan firmanın görevlendirdiği 41 yaşındaki Jason Gibbs, anahtarları çalıyor ve eBay’de satıyormuş. Gelen bilgilere göre Gibbs bu satışlarından 60.570 dolar kazanmış.

İddianameye göre araçlar demiryolu bahçesine kapıları açık ve iki anahtar birbirine bağlı şekilde ulaşıyor. Jason Gibss de araçları trenlere yüklenmeden önce belirlenen yerlere götürmekle görevliymiş.

Soruşturma devam ederken, Ford’un Global Marka Üretim Grubu “i_live_12volts” isimli bir eBay hesabından üç otomobil anahtarı satın aldı. Bu anahtarlardan birinin daha önce New Boston demiryolunda bulunan bir F150’ye ait olduğu anlaşıldı. eBay hesabı, Gibbs’in bir Facebook arkadaşı olan Kerry Reyna üzerine açılmıştı, para ise Gibbs’in Instagram profili adı olan scarpone21 adlı bir PayPal hesabına gönderiliyordu. Ayrıca, F-150 anahtarlarını içeren paketlerin posta ücretinin Gibbs adında bir banka kartıyla ödendiği de ortaya çıkarıldı.

Tüm bunların üzerine çok geçmeden yakalanan Gibbs, 15 Aralık 2017 ile 16 Mayıs 2018 tarihleri arasında 1.914 anahtar çalmakla suçlandı. Anahtarların izini sürmeye devam eden yetkililer, anahtarların çoğunun daha sonra satmak üzere Kaliforniya’daki bir alıcı tarafından satın alındığını ortaya çıkardı. Anahtarların hali hazırda 69 ile 160 dolar arasında fiyatlarla eBay üzerinden satışta oldukları iddia ediliyor.

Gibbs, eyaletler arası gönderilerden malları çalma suçuyla Detroit’teki federal mahkeme tarafından tutuklanmış durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu