Çinliler otomobil markalarını nasıl telaffuz ediyor?

Çin’de Ferrari’nin Falali veya Bentley’nin Binli olarak telaffuz edildiğini biliyor muydunuz?

Büyüyen otomotiv sektöründe Çin’in önemli bir yeri bulunuyor. Geçtiğimiz yıl dünya genelinde satılan 95.2 milyon aracın yaklaşık 27.5 milyonunun Çin’de satılmış olması da bunun bir kanıtı niteliğinde.

Birçok bilinen markanın yanı sıra Çin pazarına özel oldukça fazla sayıda otomobil üreticisi bulunuyor. Çin’deki bu pazarın büyüklüğünü dikkate alırsak, yerel markaların bu pastadan pay almak istemeleri de gayet normal görünüyor. Kimisi kendi markasını ortaya koyarken, kimi yerel firma ise yabancı üreticilerle ortaklık kurarak ortaya yeni markalar çıkarıyor. Yerel marka isimlerinin nasıl okunduğunu bilmememiz gayet normal, peki ya glabal markalarda durum ne?

Aerfo Luimiu isimli Çinli bir kadın, paylaştığı videoda markaların Çin’de nasıl telaffuz edildiğini bizlere gösteriyor. Gerçek bir diksiyon dersi olan bu videonun özellik Çince’ye merak duyan otomobil severler tarafından izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü ortaya çok ilginç tellaffuzlar ortaya çıkmış.

Video hakkında kısa bir ipuçu verecek olursak Ferrari’nin Falali, Aston Martin’in Asidun Mading, Bentley’nin Binli ve Land Rover’ın Lu Hu olarak okunduğunu biliyor muydunuz? Çin’de birçok farklı otomobil üreticisi olduğunu biliyorduk ancak bilinen markaların bile farklı şekilde söylendiğini biz bu video sayesinde öğrenmiş olduk. Bakalım ilerleyen günlerde Çin başka hangi yönüyle bizleri şaşırtmayı başaracak.

Peki hangi otomobil marka isimlerinin telaffuzu sizi en çok şaşırttı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu