Dünyanın ilk arka koltuk hava yastığı!

Mercedes-Benz S-Serisi konfor ve lüksün yanı sıra güvenlik ekipmanları konusunda da segmentinde başı çeken otomobillerden bir tanesi. Yeni nesil S-Serisi’nde dünyanın ilk arka koltuk hava yastığı sunulacağını açıklayan marka, güvenliğe verdiği önemi bir kez daha kanıtlamış oldu.

Yeni hava yastığı konusundaki ayrıntılar önümüzdeki hafta açıklanacak, ancak Mercedes-Benz arka koltuk hava yastıklarının önden çarpışma durumunda yolcuları korumak için tasarlandığını söyledi. Ön koltukların arka kısmında yer alan hava yastıkları herhangi bir çarpışma anında açılarak yolcuları korumak için tasarlanmış. U formlu olarak tasarlanan sistem muhtemelen bir beyzbol eldiveni gibi davranacak ve yolcunun kafasının yan taraflara savrulmasını önleyecek.

Mercedes-Benz hava yastıkları hakkında fazla bir şey detay paylaşmamakla birlikte, “ön hava yastıklarıkinden tamamen farklı bir konseptleri” olduğunu belirtmekle yetindi. Şirket hava yastıklarının çocuk koltuklarına uyum sağlayabileceğini ve arka koltuktaki yolcular için güvenlik konusunda yeni kriterler belirlemek için şişme emniyet kemerleri ile birlikte çalışacağını söyledi.

Alman üretici, yeni hava yastıklarının yanı sıra Pre-Safe Impulse Side sistemini de güncelledi. Yan taraftan oluşabilecek bir çarpışmayı tespit etmek için radar sensörleri kullanan sistem, sürücüyü ve ön koltuktaki yolcuyu aracın merkezine yöneltmek için koltuk hava yastıklarını şişiriyor. Ayrıca E-Active Body Control sistemi de harekete geçerek süspansiyonlar aracılığı ile aracın yüksekliği arttırılıyor ve böylelikle çarpışma etkisi yolculardan uzaklaştırılarak şasiye aktarılıyor.

Mercedes-Benz, yeni S-Serisi hakkındaki detayları 2 Eylül’de yapılacak olan tanıtımına kadar yavaş yavaş paylaşmayı planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu