Mercedes-Benz’in yeni ticarisi: T-Serisi

Mercedes-Benz, MPV ve bireysel hafif ticari modellerin geleceğinin parlak olduğunu düşünüyor. Alman marka bu yüzden bu segmentteki otomobillerini yenilemeye devam ediyor, hatta elektrikli versiyonlarını da model gamına ekliyor.

V-Serisi modelleri ile pazarda önemli bir paya sahip olan üretici, T-Serisi ile pastadan daha büyük pay alma hedefinde. 2022 yılının ilk yarısında piyasaya çıkması beklenen T-Serisi, ailelere ve sürüş paylaşım hizmetlere yönelik olarak tasarlanmış.

Bir Mercedes-Benz olduğunu ilk bakışta gösteren T-Serisi, büyük bir marka logosu ve ince LED gündüz farları ile öne çıkıyor.

Daimler’in Baş Tasarım Sorumlusu Gorden Wagener, “T-Serisi’nin yeni tasarımı ile işlevsellik ve cazibenin kaynaşmasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. Wagener ayrıca ”Eşsiz tasarım felsefemiz, oranlar, tasarım ve değer algısı ile çekici bir aile arkadaşı yaratıyoruz.” diye konuştu.

Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı ile ortaklaşa geliştirilen T-Serisi, cazip bir fiyat-değer oranı ve geniş bir kokpit vaat ediyor. Araca giriş çıkışlar her iki tarafta sunulan geniş kayar kapılar ile sağlanacak.

T-Serisi, içten yanmalı motorların yanı sıra elektrikli bir versiyonla da sunulacak. Sıfır emisyonlu güç ünitesi ile müşteri kitlesini genişletmek isteyen Mercedes-Benz ayrıca ilerleyen yıllarda oluşabilecek gereklilikleri de karşılamış olacak.

Yapılan açıklamada Mercedes-Benzi Citan’ın da yenileneceğini belirtti. Renault Kangoo’nun yeniden yorumlanan bir versiyonu olan küçük panel van için resmi tanıtım tarihi ise netlik kazanmadı. Lansmanın Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance ile birlikte yapılacağını biliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu