Ford Bronco, Jeep Wrangler’i gözüne kestirdi

2021 Ford Bronco sonunda gün yüzüne çıktı. Amerikalı otomobil üreticisinin ikonik SUV modeli böylelikle uzun yıllardan sonra geri dönmüş oldu.

2021 Ford Bronco tasarlanırken müşterilerin düşünceleri ön planda tutulmuş

Yeni Ford Bronco, 2 kapılı versiyonun yanı sıra tarihinde ilk defa 4 kapılı olarak da satın alınabilecek. Bronco’nun ayrıca Bronco Sport adı verilen daha küçük ve muhafazakar versiyonu da yine seçenekler arasında olacak. Üstün off-road kabiliyetine sahip olan bu model ayrıca şehiriçi kullanım için da daha uygun bir yapıya sahip.

Ford, yeni Bronco’nun görünüş değil işlev için tasarlandığını ve müşterilerin yeni Bronco’dan ne istediğini öğrenmek için yıllarca forum sitelerinin sessizce takip edildiğini belirtti.

Araca geçecek olursak, yeni Bronco’nun sınıfının en iyi değerleri olan 294 mm’lik yerden yükseklik sunduğunu ve 851 mm’lik su geçişine imkan tanıdığını belirtmekte fayda var. 29 derecelik breakover açısı sunan modelin ayrılma açısının da 37.2 derece olduğu belirtildi. Bu rakamlar ise marka tarafından sunulan 35 inçlik lastiklerle mümkün oluyor. Bu ebatlar da yine fabrika çıkışı lastikler için bir ilk.

Kaputun altına göz attığımızda ise 2 farklı EcoBoost motor seçeneği ile karşılaşıyoruz. Giriş seviyesinde 2.3 litrelik 4 silindirli motora sahip olacak olan araç 274 beygir güç ve 420 Nm tork değerlerine sahip olacak. 2.7 litrelik V6 ünitenin ise 314 beygir güç ve 542 Nm tork sunuyor.

4 silindirli motor, 7 ileri manuel şanzımanla tercih edilebilirken, V6 üniteye sahip motor ise sadece 10 ileri otomatikle satın alınabilecek. Müşteriler ayrıca iki farklı 4×4 sistemi arasında tercih yapabilecekler.

Aracın karakterine uygun olarak Ford, araçta sunduğu off-road teknolojilerini TrailBox adı verilen bir pakette toplamış. Paketin içerisinde düşük hızlarda seyir kontrolü sunan Trail Control, tork yönlendirme sistemi sayesinde dönüş çapının azaltılmasına olanak sağlayan Trail Turn Assist ve kaya tırmanışı sırasında sürücünün daha net tepkiler vermesine yardımcı olan Trail One-Pedal Drive sistemleri yer alıyor.

Yeni Ford Bronco’nun her iki gövde seçeneğinde de, direkt rakibi olan Jeep Wrangler‘den daha kolay çıkarılabilen özel çerçevesiz kapılar yer alıyor. 4 kapılı modelde çıkarılan bu kapılar özel koruyucu torbalar ile aracın bagajında saklanabilecek.

İki kapılı Bronco modellerinde kolayca çıkarılabilen üç bölümlü tavana ev sahipliği yaparken, dört kapılı modellerde standart olarak dört çıkarılabilir bölüm bulunuyor. Ford, her bir tavan panelinin sadece mandalları içeriden açarak bir kişi tarafından rahatça çıkarılabileceğinin de altını çizdi.

Tüm bunlara ek olarak müşterilere farklı tipte kapılar, entegre vinçli modüler çelik tamponlar, çeşitli ön ızgara tasarımları, tavan rafları, LED ışık çubukları ve hatta farklı dodikler gibi çeşitli kişiselleştirme seçeneği sunulacak.

Dış kısımda olduğu gibi, iç mekan da orijinal Bronco’dan ilham alınmış. Off-road karakterli otomobillerden görmeye alıştığımız tutamaçları es geçmeyen Ford, çağımızın gereklerini yerine getirerek geniş bilgi-eğlence sistemi ekranını da unutmamış. Tahliye kapaklarına sahip suya dayanıklı yer döşemesine sahip olan modelde yer alan çeşitli kontrol üniteleri su geçirmez olarak tasarlanırken, üst döşemelerde de yine suya dayanıklı malzemeler tercih edilmiş. Ayrıca akıllı telefonlar, aksiyon kameraları ve bunun gibi cihazları monte etmek için akıllı bir rafa da yer verilebiliyor.

Bronco’da standart olarak 8 inç olarak sunulan bilgi-eğlence sistemi ekranı isteğe bağlı olarak 12 inç olarak tercih edilebiliyor. SYNC4 bilgi-eğlence sistemini içerisinde barındıran model, müşterisine arazi navigasyonu da sunuyor. Bu sistem aynı zamanda zorlu off-road sürüşlerinde sürücüsüne yardımcı olmak amacıyla 360 derecelik kamerayı da içeriyor.

Yeni Ford Bronco’da yedi sürüş modu sunan bir Arazi Yönetim Sistemi sunuluyor. SUV modelde Normal, Eco, Sport, Slippery (Kaygan Zemin) ve Kum seçeneklerinin yanı sıra Baja, Çamur ve Kaya Sürüşü seçenekleri bulunacak. Ford’un G.O.A.T. adını verdiği bu sürüş sisteminin açılımı ise Goes Over Any Terrain (her arazide yol alır)’in bir kısaltması niteliğinde.

2021 Ford Bronco, Base, Big, Black Diamon, Outer Banks, Wildtrak, Badlands ve 3.500 adet ile sınırlı First Edition olmak üzere 7 farklı donanım seviyesinde sunulacak. Tüm bunların yanı sıra birçok kişiselleştirme seçeneği de müşterileri bekliyor olacak tabi ki.

2021 Ford Bronco’nun üretimi 2021 başlarında başlayacak ve ilk teslimatların 2021 yılının ilk yarısında başlaması planlanıyor. Hem iki kapılı hem de dört kapılı Bronco’lar için Ford’un resmi sitesinde 100 dolar karşılığında rezervasyon yaptırmak mümkün.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu