Maserati Ghibli Hybrid 330 beygirle geldi

Maserati, uzun zamandır beklenen Ghibli Hybrid modelinin en sonunnda gün yüzüne çıkardı.

2.0 litrelik dört silindirli turbo beslemeli motora eşlik eden 48 V’lik yarı hibrit sisteme sahip olan araç 330 beygir güç ve 450 Nm tork üretebiliyor. 100 km/s hıza 5.7 saniyede çıkan modelin son sürati ise 255 km/s olarak açıklandı. Yarı hibrit model, dizel versiyona kıyasla 80 kg’lik ağırlık avantajıyla da dikkat çekiyor.

Hibrit sistem batarya tarafından desteklenen ek bir süperşarj sistemine (e-Booster) de ev sahipliği yapıyor. Segmenti için özgün bir çözüm sunan sistemin ”performans, verimlilik ve sürüş keyfi arasında mükemmel bir denge kurduğu” iddia ediliyor. Verimlilik demişken aracın WLPT döngüsüne göre 100 km’de ortalamam 8.5 ile 9.6 litrelik değerler sunduğunu belirtelim.

Batarayı aracın arka bölümüne konumlandıran Maserati ağırlık dağılımını ön planda tutmuş. Bu aracın her ne kadar hibrit bir otomobil olsa da yine de bir Maserati olduğunu unutturmak istemeyen marka, iç mekana özel olarak tasarlanan egzoz ezgileri sunmayı uygun bulmuş.

Aracın tasarımına geçecek olursak, ilk etapta yenilenen ön ızgara ve aydınlatma grubu dikkatimizi çekiyor. Stop lambalarının LED grafikleri de 3200 GT ve Alfieri konseptine göz kırpıyor.

Bunların yanı sıra İtalyan üretici hibrit modellerini ifade etmek için mavi rengi tercih etmiş gibi görünüyor. Dış kısımda markanın ikonik hava kanalları çerçevesinde, fren kaliperlerinde ve C sütununda bulunan marka logosunda mavi detayları görmek mümkün. İç mekana geçtiğimizde ise döşemelerde yer alan dikişlerde de yine mavi rengin tercih edildiğini görüyoruz.

Teknolojik anlamda da gelişme kaydeden Maserati Ghibli Hybrid, bilgilerin sürekli olarak paylaşılmasını ve yazılım güncellemelerini sağlayan yeni Maserati Connect programı ile birlikte geliyor. Maserati’nin bilgi-eğlence sistemi ekranı da büyüyerek 10.1 inç boyutuna ulaşmış. Gösterge panelinin grafikleri de bu yeniliklerden nasibini almış gibi görünüyor.

Ghibli Hybrid, Maserati’nin elektrikli model atağının ilk adımını oluşturuyor. Markanın tamamen elektrikli ilk modelleri olacak olan yeni GranTurismo ve GranCabrio’yu 2021 yılında görme fırsatı yakalayacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu