2021 Porsche 911 Turbo görücüye çıktı

Porsche, 911 Turbo S‘in tanıtımının ardından daha güçsüz kardeşi 2021 911 Turbo’nun üzerindeki örtüleri de kaldırdı.

Coupe ve Cabriolet versiyonlarla sunulacak olan yeni 911 Turbo, 580 beygir güç ve 750 Nm tork üretebilen 3.8 litrelik 6 silindirli boxer motora ev sahipliği yapıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 2.8 saniyede tamamlayan modelin azami sürati ise 320 km/s olarak açıklandı. Yenilenen model gücünü Turbo S modelinde olduğu gibi 8 ileri PDK çift kavramalı şanzımanla yere aktaracak.

İki farklı süspansiyon ayarı

Yeni nesli ile daha güçlü bir motora kavuşan 911 Turbo, iki farklı süspansiyon ayarıyla da müşterilerine optimal sürüş zevki yaşatmayı hedefliyor. Standart PASM süspansiyonun selefine göre daha fazla çeviklik ve sürüş konforu sunduğu belirtilirken, PASM Sport seçeneği 10 mm daha düşük sürüş yüksekliği ile virajlarda daha dengeli bir sürüş vaat ediyor. Bunların yanı sıra Aktif Dinamik Şasi kontrolü, Spor Egzoz sistemi, Sport ve Lightweight paketleri de yine yeni Porsche 911 Turbo’da tercih edilebiliyor.

Yeni 911 Turbo, Turbo S modelinde meydana gelen birçok yeniliği de içerisinde barındırıyor. Geliştirilmiş direksiyon tepkisi, 1.65 inçlik ön iz genişliği ve daha geniş 255/35 R20 lastikler bunlardan sadece birkaçı.

Ayrıca 2021 911 Turbo S ile paylaşılan Porsche Traction Management (PTM) aktif dört tekerlekten çekiş sistemi, ön tekerleklere öncekinden daha fazla güç aktarabiliyor. Yeni modelde ayrıca arka tekerlekten yönlendirme sistemi de standart olarak sunuluyor.

Yenilik listesinde daha büyük rotorlar ve kırmızı sabit kaliperler içeren yenilenmiş bir fren sistemi bulunurken, Porsche Seramik Kompozit Frenler (PCCB) ise isteğe bağlı olarak sunuluyor.

Tasarım olarak göz attığımızda ise 911 Turbo’nun Turbo S ile neredeyse birebir aynı olduğunu söyleyebiliriz. Standart LED farlar ile sunulan Turbo’da önde ayarlanabilir soğutma hava kanalcıkları, daha büyük aktif ön spoyler ve büyük arka kanat dikkat çekiyor. Turbo S’de yer alan çift oval formlu egzoz çıkışları yerine 911 Turbo’da sunulan dörtlü kare egzozları iki model arasındaki en büyük fark olarak gösterebiliriz.

2021 Porsche 911 Turbo Coupe, Almanya’da 180.811 Euro’luk fiyat etiketine sahip. Cabriolet versiyon için belirlenen ücret ise 194.035 Euro.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu