Formula 1 yeniden Türkiye’ye mi geliyor?

Pandemi ile birlikte hayatımızda birçok şey değişirken, Formula 1 de bundan nasibini almış durumda. Bu sefer salgın ülkemiz için daha olumlu bir sonuca neden olmuş olabilir.

Salgın nedeniyle Amerika kıtasındaki tüm yarışları iptal eden F1 yönetimi, yayıncı kuruluşla yapılan anlaşma gereği belli bir sayıda yarışı takvime eklemek zorunda. 15-18 yarışlık bir bir takvim hedefi koyan şirket, bunun için çalışmalarını sürdürüyor.

Kasım ayında yer alan boşluk için İspanya’da bir yarış daha planlanması düşünülüyordu ancak bu plan gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. Bu sezonun son üç yarışı beklendiği gibi Orta Doğu’da gerçekleştirilecek. Bu yarışlardan ikisi Bahreyn’de düzenlenirken kapanış ise Abu Dhabi’de yapılacak.

Bahreyn’deki yarışların 29 Kasım ve 6 Aralık’ta yapılması planlanırken, Abu Dhabi ise motorsporlarının tepe noktası olarak kabul edilen etkinliğe 13 Aralık’ta ev sahipliği yapacak. 1 Kasım’da gerçekleşecek olan İtalya GP’sini de düşündüğümüzde, Kasım ayında 4 haftalık bir boşluk oluşuyor. Fatih Altaylı’nın yaptığı açıklamaya göre Formula 1 yönetimi bu boşluğu Türkiye GP’si ile dolduracak.

Bilindiği gibi ülkemiz son olarak 2011 yılında bu etkinliğe ev sahipliği yapmıştı. Daha sonra ise ekonomik nedenler sebebiyle maalesef ülkemizde F1’i izleyememiştik. Türkiye GP’sinin gerçekleştirilmesi için ödenmesi gereken bir miktar bulunuyordu ve bu bedel için maalesef geçtiğimiz senelerde anlaşma sağlanamamıştı ancak pandemi nedeniyle durumlar tersine dönmüş durumda. Artık yarışı gerçekleştirebilen ülkeler F1 yönetimi tarafından daha değerli bir konuma erişti.

Yarış seyircili olabilir

Böylelikle yıllar sonra Türkiye GP’sinin gerçekleşme ihtimali ortaya çıkmış oldu. Hatta şartlar elverdiği takdirde yarışın seyircili olarak gerçekleştirilmesi de gündemde ancak bunun uzak bir ihtimal olduğunu söylemek yanlış olmaz. Gelen iddialara göre Formula 1 yönetimi ve Intercity Istanbul Park yarışın gerçekleşmesi konusunda anlaşmış durumda. Bundan sonra FIA ve TOSFED’in kararları etkili olacak gibi görünüyor.

Tüm bu ortaya çıkan haberler ile birlikte herkes gibi bizler de heyecanlanmış durumdayız. Ancak henüz bir resmi açıklama gelmemiş olması her şeye rağmen bizleri tedirgin ediyor. Umarız yakın zamanda Formula 1‘e ev sahipliği yapacağımızı resmi kaynaklardan duyarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu