2021 Dacia Sandero ve Logan yüzünü gösterdi

Dacia, 2021 Sandero, Sandero Stepway ve Logan modellerinin ilk resmi görsellerini bizlerle paylaştı. Yenilenen modellerin resmi tanıtımı ise 29 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

Sandero, üçüncü neslinde Renault’un Clio V ve Captur modellerinde kullandığı CMF-B platformuna geçiş yapmış durumda. Yapılan açıklamaya göre 2021 Sandero, mevcut model ile karşılaştırdığımızda daha eğimli bir ön cama, daha alçak bir tavana ve daha geniş bir iz genişğine sahip olacak. Dacia sürüş yüksekliğinin ise değişmediğini belirtti. Yeni platform ile birlikte Dacia modelleri elektrikli güç ünitelerine de uygun hale gelmiş durumda.

Tasarım olarak göz attığımızda evrimsel tasarım ile birlikte çok daha modern bir görünüme kavuşan 2021 Dacia Sandero, Y şekilli gündüz LED farları ile de dikkat çekiyor. Y formlu aydınlatma grubu aracın stop lambalarında da kendine yer bulmuş. Arka bölümde daha sade ve temiz çizgilere ev sahipliği yapan modele yandan baktığımızda ise Clio’dan izler görmek mümkün.

Daha önceki modelde olduğu gibi standart versiyondan farklı olarak Sandero Stepway de yine yoluna devam ediyor. Kullanılan plastik tampon, yan marşpiyeller ve çamurluklar ile birlikte daha ‘sağlam’ bir duruşa sahip olan Stepway, modelin en çok tercih edilen versiyonu olmaya devam etmek istiyor gibi görünüyor.

Romanyalı üretici, sedan modeli Logan da benzer tasarım değişikliklerinden faydalanmış. Yükselen bel çizgisi ile birlikte özellikle arka bölümde daha küçük pencerelere ev sahipliği yapacak olan aracın en büyük kozu ise geniş bagaj hacmi olacak. Yenilenen Logan’ı ülkemizde Renault Symbol adıyla görmeyi bekleyebiliriz.

Yeni iç mekan, yeni teknolojiler

İç mekanı ortaya koyan herhangi bir resmi görsel paylaşılmadı ancak daha önce çekilen casus fotoğraflar aracın iç mekanı hakkında fikir sahibi olmamızı sağlamıştı. Yeniden tasarlanan çok fonksiyonlu bir direksiyon simidine ev sahipliği yapacak olan modelde Clio V benzeri bir bilgi-eğlence sistemi ekranı bekleyebiliriz.

Teknoloji olarak da çağın gerekliliklerini karşılamayı hedefleyen 2021 Dacia Sandero ve Logan’da çeşitli sürücü asistanı sistemleri kullanılacak. Sandero ve Logan modellerinin alt hava girişlerinde ve ön camda bulunan sensörler de bunun bir kanıtı niteliğinde.

Paylaşılan resmi görseller dışında Dacia fazla bir detay paylaşmadı ancak 29 Eylül’de yapılacak resmi tanıtım ile birlikte tüm ayrıntıları sizlerle paylaşmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu