Yeni Nissan Z modeli manuel vitesle geliyor

2009 yılında üretime geçen mevcut 370Z modeli piyasada en eski spor otomobillerden bir tanesi ancak yakın zamanda bu durum değişecek. Yeni Z modelini tanıtmaya hazırlanan Nissan, teaser kampanyası ile otomobil severleri heyecanlandırmaya başladı.

Z model serisinin mirasını devam ettirmek için tasarlanan araç, önden motorlu, arkadan çekiş ve 6 ileri manuel şanzıman ile birlikte tam bir sürücü otomobili olmayı hedefliyor.

Paylaşılan teaser videosu ile manuel vites topuzunu ortaya koyan Nissan, böylelikle saf sürüş otomobili isteyenleri mutlu etmiş gibi görünüyor. Ayrıca geleneksel el frenine sahip olan araç yine otomobil severler tarafından ekstra puan alacak.

33 saniyelik uzun video, kapı eşikleri, orta konsol, LED farlar, özel alaşım jantlar ve modelin farklı parçalarını süsleyen yeniden tasarlanmış ‘Z’ logosu gibi diğer ayrıntıları da ortaya çıkarıyor.

Videoda ayrıca çift turbo beslemeli 3.0 litrelik V6 olduğunu düşündüğümüz motorun da sesini duyuyoruz. Infiniti Q50 ve Q60 Red Sport 400 modellerinde kullanılan 400 beygirlik üniteyi yeni Nissan Z modelinde de görmeyi bekleyebiliriz. Ancak güç ünitesi konusunda henüz resmi bir açıklama yok.

Tüm bunlardan bağımsız olarak Japon spor otomobili görmek için daha fazla beklemeyeceğiz. Türkiye saatine göre 16 Eylül gecesinde tanıtılacak olan model ile birlikte kafamızdaki birçok soru işareti de giderilecek. Muhtemelen bir konsept ya da üretim öncesi prototip olarak karşımıza çıkacak olan otomobilin üretim versiyonunu ise 2021 yılının sonlarına doğru görmeyi bekleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu