2021 Hyundai Tucson çok farklı

2021 Hyundai Tucson uzun süren teaser kampanyasının ardından ortaya çıktı. Yeni nesil Tucson iddialı tasarımıyla hiçbir Hyundai modeline benzemiyor.

Dördüncü nesil Hyundai Tucson, markanın sürekli geliştirilen Sensuous Sportiness tasarım felsefesinin son üyesi. Araçta en çok dikkat çeken detay ise tabi ki Parametrik Gizli Farlara ev sahipliği yapan ön ızgara oluyor. Aracın ön farları ile bütünlük oluşturan bu aydınlatma elemanları, araç kapalı olduğunda ise adeta ızgara içerisinde kayboluyor.

Özellikle yan ve arka bölümde keskin çizgilere yer verilen aracın çıkıntılı çamurlukları da SUV karakterini ortaya koyuyor. Farklı çizgiler aracın arka bölümüne de taşınmış. Bölünmüş stop lambalarına ev sahipliği yapan araçta aydınlatma elemanları da LED şerit ile birleştirilmiş. Arka camdaki pürüzsüz görüntüyü devam ettirmek adına sileceklerin spoyler altına taşınması da güzel bir detay olarak dikkatimizi çekti. Agresif bir difüzör bulunduran tampona ev sahipliği yapan yeni Hyundai Tucson’da ikili egzoz çıkışıyla da sportif görünümü tamamlanmış.

Radikal tasarım aracın iç mekanına da taşınmış. Geniş bir dokunmatiğe ev sahipliği yapan eğimli bir ön konsolu içerisinde barındıran 2021 Hyundai Tucson, farklı tasarımlı dört kollu direksiyonuyla da dikkat çekiyor. 10.25 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranına yer verilen araçta dijital gösterge tablosu da unutulmamış. İklimlendirme sistemlerinde de tuşlar yerini dokumatik yüzeylere bırakmış.

Kablosuz şarj bölümü ile çağımızın gereklerini de yerine getiren yeni Hyundai Tucson’da ambiyans aydınlatmasına da yer verilmiş. 64 farklı renk seçeneğine sahip ambiyans aydınlatmasında ayrıca 10 parlaklık seviyesi de sunuluyor.

Yüksek donanım seviyesine sahip olan modellerde 10.25 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı sunulurken alt versiyonlarda ise 8 inçlik türevler kullanılacak. Ekran boyutu değişse de her iki versiyonda da Android Auto ve Apple CarPlay desteğinin yanı sıra aynı anda iki farklı cihaza Bluetooth ile bağlanma özelliği de sunulacak. Yeni Tucson ayrıca kilidi açmak ve kilitlemek için NFC kullanan bir uygulama ile birlikte gelirken, aynı zamanda sahiplerin motoru ve klima kontrol sistemini yaklaşık 27 metre uzaklıktan çalıştırmasına da izin veriyor.

1.6 litrelik benzinli ve dizel motorlarla yola çıkması beklenen model sırayla 150 ve 115 beygire sahip olması bekleniyor. 48V’lik hafif hibrit sisteme sahip dizel versiyonda güç 135 beygire çıkarken, benzinli motorda ise bu rakam 180 olarak açıklandı. Bunların yanı sıra 230 beygir güce sahip 1.6 litrelik turbo beslemeli eşlik eden şarj edilebilir bir hibrit versiyonun da seçenekler arasında olması bekleniyor. Diğer pazarlarda ise daha büyük hacimli motora sahip versiyonlar da yer alacak.

Hyundai, yeni Tucson satışlarına Eylül ayı içerisinde Kore’de başlayacak. 2021 Hyundai Tucson’un diğer pazarlara ulaşması ise 2021 yılının ilk yarısını bulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu