E30 BMW 3 Serisi’ne V8 motor takılırsa ne olur?

E30 kasa kodlu 3 Serisi, BMW meraklıları tarafından olduka sevilen bir model. Haberimize konulan bu 3 Serisi ise diğer türevlerinden oldukça farklı.

Hayatına 325es olarak başlayan bu BMW, sahibi tarafından bir dizi değişikliklere tâbi tutulmuş. Bir ‘drag’ aracı olarak tasarlanan araç, tüm bu değişikliklere rağmen caddelerde de yasal olarak kullanılabiliyor.

Kaputunun altında Chevrolet imzalı bir V8 motora ev sahipliği yapan model, gücünü 4 ileri Borg Warner Super T-10 manuel şanzımanla yere aktarıyor. Elbette değişiklikler sadece büyük bir motor ve şanzımanla sınırlı kalmamış.

eBay üzerinde satışa konulan araçta ilanda yazılanlara göre Koni ayarlanabilir amortisörler, büyük frenler, MSD ateşleme sistemi, Hurst vites kolu, özel jantlar ve Mickey Thompson imzalı devasa arka lastikler yer alıyor. Diğer değişiklikler arasında yeni kontrol kolları ve bağlantı çubukları, FlowTech başlıklar, RAM debriyaj, çelik krank mili, demir silindir başlıklar, yükseltilmiş pistonlar ve bunun gibi birçok modifikasyon elemanı yer alıyor. E30 ayrıca bir tam takla kafesi, bir yakıt hücresi ve soyulmuş bir iç mekana sahip.

İlanda aracın performans verilerinden ise bahsedilmemiş. Bu özel 3 Serisi’nin çeyrek mili ne kadar sürede aldığını tam olarak bilemesek de çok hızlı olduğunu tahmin etmek zor değil.

ABD’de bir BMW 3 Serisi’ni satın almak sadece birkça bin dolara mâl olacaktır ancak tüm bu modifikasyonları içerisinde barındıran E30 için istenen rakam 42.800 dolar. Aracın kesinlikle etkileyici göründüğünü güzel bir altyapısı olduğunu belirtelim. Bakalım araç için bu yüksek rakamı veren olacak mı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu