Süper otomobil üreticileri tır üretseydi ne olurdu?

Kabul edelim ki yollarda gördüğümüz tır ve kamyonlar çok da ilgi çekici görünmüyor. Peki ya günümüzdeki önde gelen süper otomobil üreticileri bu araçları üretmiş olsaydı nasıl görünürlerdi?

Fleet Logging tarafından yapılan çalışmalarda Aston Martin, Ferrari, Koenigsegg, Lamborghini, McLaren, Pagani ve W Motors firmalarına yer verilmiş. Bu tasarımların hiçbiri gerçeğe dönüşmeyecek olsa da yollarda bu tür tırların görmeyi kesinlikle isterdik.

Aston Martin’den başlayacak olursak ön yüzünde DB11’den ilham alındığını görüyoruz. Bu ön yüz ise şık bir kamyon gövdesi ve treyler ile tamamlanmış.

süper otomobil-2

Ferrari’ye geçtiğimizde ise Portofino esintileri görmek mümkün. Bu tasarımda en dikkat çekici unsur ise tamamen cam kaplı tavan oluyor. Ferrari logolu bir aracın kırmızıdan başka bir renk de düşünülemezdi zaten.

süper otomobil-3

En çarpıcı tasarımlardan biri de Koenigsegg’e ait. Agera’nın ön yüzünü alan tır sahip olduğu çift renkli düzenle de oldukça şık görünüyor. Fleet Logging’in Agera’nın kavisli cam yapısını korumak için de fazla çaba harcadığını söyleyebiliriz.

süper otomobil-4

Lamborgihi’nin tırına göz attığımızda Urus’un ön yüzü ile karşılaşıyoruz. Mevcut Lamborghini modellerinden olduğu gibi keskin hatlara ev sahipliği yapan aracın sarı rengi de yine markanın simgelerinden.

Lamborghini’nin aksine McLaren’de ise markaya uygun olarak daha kıvrımlı hatlara yer verilmiş. 720S’in ön yüzünü temel alan tırın farlarının ise büyütülerek bu devasa gövdeye uyum sağlanmış.

Pagani Huayra’dan esinlenilen model ise diğer tırlara göre daha çıkıntılı bir ön bölüme ev sahipliği yapıyor. Farklı bir treyler tasarımına gidilen aracın sarı renkli jantları da oldukça dikkat çekici.

W Motors’un Lykan HyperSport modeli baz alınarak tasarlanan bu tırın eğimli ön bölümü yüksek hızlı trenleri hatırlatıyor. Ön cam ve kapı yapısı ile diğer modellerden ayrılan araçtaki keskin çizgiler treylere de taşınmış.

Bu çalışmalar süper otomobil üreticileri tarafından hiçbir zaman hayata geçirilmeyecek olsa bile bu tasarımlara göz atmak bile bizleri heyecanlandırıyor. Tabi ki gelecekte ne olacağını bilemeyiz. Tesla hali hazırda Semi ile daha şık bir elektrikli tır ortaya koymuş durumda. İlerleyen yıllar ile birlikte tır tasarımlarının da daha çekici olma şansı olduğunu düşünüyoruz.

Peki sizin favori süper tırınız hangisi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu