Elektrikli otomobil şarj sırasında infilak etti

Çin’de çekilen görüntüler şarj istasyonunda elektrikli bir otomobilin patlama anını ortaya koyuyor. Ağustos ayı içerisinde çekilen görüntüler yeniden elektrikli otomobil tartışmalarını alevlendirebilir.

Yerel haber kaynaklarına göre kırmızı otomobil Çin’in Sanming kentinde bir şarj istasyonunda şarj oluyormuş. Aracın modelini belirlemek zor ancak yanan otomobilin BAIC EX360 olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra BAIC’in şarj edilebilir hibrit SUV modellerinden biri olduğu da yine yapılan iddialar arasında.

Modelden bağımsız olarak, şarj istasyonunda fişe takıldıktan kısa bir süre sonra araçtan duman çıkmaya başladığı görülmüş. Bunun üzerine araç sahibi itfaiyeyi arıyor ve araçtan duman çıkarken görevliler de araca soğuk su püskürtmeyi uygun görüyorlar.

En uzun yol giden elektrikli otomobiller

Yakındaki bir apartmandan çekilen görüntüler, itfaiye ekiplerinin aracın arkasına bir su sıktıklarını ortaya koyuyor. Ancak bu yeterli gelmiyor ve araç büyük patlama ile birlikte alev alıyor. Aracın gövde parçaları çevreye saçılırken bir tanesi de şarj istasyonunun tavanında bir delik açıyor.

Soğuk su kullanmanın bu tür yangınlarda köpük veya diğer kimyasallardan daha iyi bir yöntem olduğu belirtiliyor. Elektrikli bir aracın yangınında da bataryaya doğru basınçlı bir suyun başarılı olabileceği konuşuluyor tabi ki elektrik akımına dikkat ederek. İtfaiye yetkilisi de bu durumda aynen bunları uyguluyor gibi görünüyor ancak yine de patlamayı önleyemiyor.

Yetkililer olayla ilgili bir soruşturma başlatılacağını açıkladı. Umarız bunun gibi benzer olaylar yaşanmadan bu sorunun çözümü bulunur.

Sizler elektrikli otomobil hakkında neler düşünüyorsunuz?

https://youtu.be/KWX5aJ63fU8

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu