Maradona ve onun siyah Ferrari Testarossa’sı

Tüm dünya dün akşam futbol efsanesi ve birçok otoriteye göre gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olan Diego Armando Maradona’nın ölüm haberiyle sarsıldı. Başta futbol camiası olmak üzere herkes tarafından büyük üzüntü ile karşılanan bu vefat haberi üzerine bizler de Maradona efsanesini kendi tarzımızda anmak istedik.

Tek sorun Ferrari’nin o dönemde araçlarını sadece kırmızı renk ile üretiyor olması

60 yaşında hayata gözlerini yuman Maradona futbol dışında da adından çokça söz ettirmişti. Bunlardan bir tanesi ise arabalara olan merakıydı. Maradona’nın sahip olduğu birçok otomobil vardı ancak aralarından bir tanesi adeta efsaneye dönüşmüş hikayesi ile öne çıkıyor; Ferrari Testarossa.

1986 yılında Arjantin’in Maradona önderliğinde kazandığı Dünya Kupası’nın ardından başlıyor hikayemiz. Maradona o zamanki menajeri olan Guillermo Coppola’ya siyah bir Ferrari Testarossa satın alınması isteğinde bulunmasını söylüyor. Ancak ortada bir sorun var, o da Ferrari’nin o dönemde araçlarını sadece kırmızı renk ile üretiyor olması.

Dönemin Napoli başkanı Corrado Ferlaino, kariyerinin zirvesinde olan Maradona’yı memnun etmek için bu isteğini gerçekleştirmeyi hedefliyor ve Ferrari ile iletişime geçiyor. Ancak girişimleri başarılı olmayan başkan 430.000 dolar değerine sahip Ferrari Testarossa’yı satın alıp İtalya’nın en ünlü boya atölyelerinden birine boyatmaya karar veriyor. Bu işlemin kendisine 130.000 dolara mâl olduğunu daha sonra öğreniyoruz. Hikayenin asıl ilginç kısmı ise bundan sonra başlıyor.

Maradona’nın hayal kırıklığı

Sonunda siyah Testarossa’sına kavuşan Maradona büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Hayal kırıklığının nedeni ise tamamen pist odaklı tasarlanan araçta ne kuvvetli bir müzik sistemi ne de klima vardır. Bu duruma oldukça sinirlenen Maradona süper otomobili iade etmek ister ancak daha sonra bu eksikliklerin giderileceği sözü ile birlikte aracın kalmasına ikna olur.

2017 yılında Maradona’nın menajeri Coppola bir röportajda o günkü yaşananları anlatmış. Aracı teslim aldığında incelemeye başlayan Maradona, ses sistemini sormuş başkan ise ”ses sistemi yok, bu bir yarış arabası, bundan ses sistemi, klima, hiçbir şey olmaz” yanıtını vermiş. Maradona’nın bunun üzerine ‘kaba’ bir tabirle aracı istemediğini belirtmesi üzerine Napoli başkanı Ferlaino ise duyduklarına inanamamış. Sonuç ise aracın 430 bin dolarlık değeri üzerine bir o kadar daha masraf yapılmış ve Maradona’nın istekleri tamamlanmış.

İtalya’dan ayrılana kadar siyah Ferrari Testarossa‘sını elinde tutan Maradona daha sonra ise aracını satışa çıkarmış. Bu özel Testarossa’nın 2014 yılına kadar İspanyol bir otomobil koleksiyoncusunda kaldığını biliyoruz. 2014 yılında ise 250.000 dolar karşılında satılmış.

Bu hikayenin çok daha farklı versiyonları da mevcut ancak hepsinin temelinde Maradona’nın farklı kişiliği ve otomobil zevki yatıyor.

Bu dünyadan bir Maradona geçti. Huzur içinde uyu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu