Volvo, eğitim için araçlarını 30 metreden aşağıya bıraktı

Volvo, 30 metre yükseklikten bir vinç yardımıyla 10 yeni otomobilini aşağıya atarak bugüne kadarki en zorlu çarpışma testlerini gerçekleştirdi.

Firma yetkilileri, kurtarma ekipleri için oldukça değerli bir eğitim fırsatı yaratmak istediklerini belirtti

Peki kaza testleri için mükemmel tesislere sahip olan marka neden böyle bir işe girişti? Bu duruma açıklık getiren firma yetkilileri, kurtarma ekipleri için oldukça değerli bir eğitim fırsatı yaratmak istediklerini belirtti.

Kurtarma uzmanları, hayat kurtarma becerilerini geliştirmek için genellikle Volvo Cars Güvenlik Merkezi’nde kaza yapan arabaları kullanıyorlar. Ancak gerçek hayatta bu kaza testleri dışında birçok farklı durum da yaşanabiliyor. İşte bu yüzden, olası bir senaryoya hazırlanmaları ve en uç çarpışmalarda açığa çıkan güçleri simüle etmelerine izin vermek için İsveçli otomobil üreticisi işleri bir adım daha ileri götürmüş.

En uç çarpışma senaryoları

Böylelikle Volvo, araçlarını 30 metre yükseklikten aşağıya bırakmaya karar vermiş. Tahmin edebileceği gibi, bu deney en uç çarpışma senaryolarında bulunan hasarın kopyalanmasına yardımcı oldu.

Bu tür senaryolarda, arabanın içinde mahsur kalan insanların durumu kritiktir. Bu nedenle hidrolik kurtarma araçlarını kullanarak, kazazedeleri arabadan en kısa sürede çıkarıp hastaneye götürmek en büyük öncelik oluyor. Kurtarma uzmanları genellikle “altın saat” olarak bahsedilen bu sürede insanların araçtan çıkarılması gerektiğini belirtiyor. Altın saat kuralını ise yaralı bir hastanın, kaza olduktan sonra bir saat içerisinde sıkıştığı yerden çıkarılması ve hastaneye götürülmesi olarak yorumlayabiliriz.

Volvo Cars Trafik Kazası Araştırma Ekibi’nden kıdemli bir araştırmacı olan Håkan Gustafson, “Normalde laboratuvarda sadece arabalara çarpıyoruz, ancak bu arabaları bir vinçten ilk kez düşürdük” ifadelerini kullandı. Gustafson ayrıca “Testten sonra aşırı deformasyonlar göreceğimizi biliyorduk ve bunu kurtarma ekibine birlikte çalışacak gerçek bir meydan okuma sağlamak için yaptık.” diye konuştu.

Toplamda Volvo toplamda 10 araç olmak üzere farklı model araçlarını 30 metre yükseklikten aşağıya bıraktı. Kazalardan ve sonuçta ortaya çıkan kurtarma çalışmalarından elde edilen tüm bulgular ise dünya çapında kurtarma çalışanlarına ücretsiz olarak sunulacak kapsamlı bir araştırma raporunda toplanacak.

Güvenlik konusunda her zaman farkını ortaya koyan Volvo, sosyal sorumluluk projesi diyebileceğimiz bir testle yine karşımıza çıktı. İnsan sağlığı konusuna verdikleri önem için Volvo’ya biz de buradan teşekkür ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu