Volvo modelleri artık 180 km/s hızı aşamayacak

Geçtiğimiz yıl açıklandığı gibi Volvo bundan böyle ürettikleri her yeni otomobilin azami hızının 180 km/s ile sınırlandırılacağını duyurdu.

İsveçli otomobil üreticisi, bu sınırlama ile birlikte trafikte yaşanan ciddi yaralanmaların önüne geçmeyi planlıyor.

Hız sınırına ek olarak, her Volvo markalı otomobil artık sürücülerin aracın en yüksek hızına ek sınırlamalar koymasına izin veren Care Key özelliği ile gelecek. Bu sayede sürücüler araçlarını daha genç ve tecrübesiz sürücülere emanet ederken azami hızı azaltabilecekler.

XC40 Recharge

Şirket, bir basın bülteninde bu önlemlerle birlikte, hızın tehlikeleri hakkında güçlü bir duruş sergiliyor ve Volvo Cars’ın dünya güvenliğinde lider konumunu vurguluyor.

Volvo geçtiğimiz yıl bu açıklamayı yaptığında bazı kesimler tarafından bu karar tartışılmıştı. Özellikle de hız sınır olmayan otobanlara sahip olan Almanya’da bu durumun üzerinde çok durulmuştu. Peki Volvo’nun Alman müşterilere özel olarak bu durumu esnetme şansı var mı?

Volvo’nun ise bu konudaki tutumu gayet sabit. Şirket, “Volvo Cars olarak, potansiyel müşterileri kaybetmek anlamına gelse de, sonuçta hayat kurtarabilecek eylemde bulunma haklarının ve yükümlülüklerinin etrafındaki tartışmalarda öncü olma geleneğini sürdürmek zorunda olduğuna inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Otomobil üreticisi, çoğu ülkenin 180 km / s’nin altında hız sınırlarına sahip olduğunu, ancak “hızın her yerde ve trafikteki ölümlerin en yaygın nedenlerinden biri” olduğunu söylüyor. İnsanların hız konusundaki tehlikeleri iyi anlamadığını savunan Volvo, sürücülerin sık sık hızlı araç kullandıklarını ve sadece trafik durumuna göre hızlarını ayarladıklarını belirtiyor. Peki neden 180 km/s?

Volvo’nun trafikte sıfır ölüm ve ciddi yaralanma arzusunu hepimiz biliyoruz ve markaya çok büyük saygı duyuyoruz. Hızı kazalara neden olan üç ana unsurdan biri olarak gösteren İsveçli üretici, diğer ikisinin ise sarhoşluk ve dikkat dağınıklığı olduğunu belirtiyor. Volvo ilerleyen yıllarda otomobillerine bu konuda da farklı özellikler eklemeyi planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu