Lewis Hamilton koronavirüse yakalandı

Formula 1’de çalkantılı günler devam ediyor. Haftasonu gerçekleştirilen Bahreyn GP’sinde Grosjean’ın korkutucu kazası ve hemen ardından Stroll’ün takla atması ile gündemden düşmeyen F1’de şimdi de Lewis Hamilton koronavirüse yakalandı.

Mercedes-AMG Petronas yedi kez dünya şampiyonu pilotları Lewis Hamilton’un COVID-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Resmi protokollere göre Lewis Hamilton’un karantinaya alındığı belirtildi.

Bu haber ile birlikte Lewis Hamilton önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan yarışta yer alamayacak. Mercedes-AMG Petronas şimdiden Hamilton’un yerine geçecek pilot için seçenekleri değerlendirmeye başladı.

Lewis Hamilton

Takım tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Lewis geçen hafta üç kez test edildi ve her seferinde negatif bir sonuç verdi, testlerin sonuncusu Pazar öğleden sonra Bahreyn Uluslararası Pisti’nde standart yarış hafta sonu test programının bir parçasıydı. Bununla birlikte, Pazartesi sabahı hafif semptomlarla uyandı ve aynı zamanda Bahreyn’e varmadan önce temaslı olduğu bir kişinin testinin de pozitif çıktığı bilgisini aldık. Bunun ardından Lewis başka bir test yaptı ve pozitif çıktı. Yeniden yapılan testler de bu durumu doğruladı.”

Bu duyurunun ardından Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton da twitter’dan bir açıklama yayınladı. Açıklamada semptomlarının hafif olduğunu ve Sakhir GP’sinde yarışamayacağı için üzüldüğünü dile getirdi.

Neyse ki Lewis Hamilton çok daha önce Türkiye GP’sinde şampiyonluğunu ilan etmişti. O yüzden bu durum İngiliz pilotu çok fazla etkilemeyecek.

Hamilton’un yerine geçecek pilot için ise Mercedes-AMG Petronas takımı çalışmalarını sürdürüyor. Adaylardan ilki şu sıralarda Valencia’da Formula E testlerinde yer alan Mercedes yedek pilotu Stoffel Vandoorne. Williams’tan Mercedes Junior pilotu George Russell de seçenekler arasında. Daha önce Racing Point’te Sergio Perez yerine yarışan Nico Hulkenberg de yine Hamilton’un yerine geçebilir.

Peki siz Hamilton yerine Mercedes’in koltuğunda kimi görmek istersiniz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu