Schumacher ismi Formula 1’e geri dönüyor

Mick Schumacher ile birlikte Formula 1’de yarışan Schumacher sayısı üçe çıkmış olacak

Yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu Michael Schumacher’in oğlu olan Ferrari Junior üyesi Mick Schumacher, önümüzdeki sezondan itibaren Haas takımı için yarışacak.

Amerika merkezli takımın Kevin Magnussen ve Romain Grosjean’ın takımdan ayrılacağını açıklamasının ardından yeni pilotlarına da zaman kaybetmeden belirledi. Mick Schumacher’in yanında Formula 2’den tanıdığımız bir diğer genç pilot Nikita Mazepin yarışacak.

Schumacher, 15 Aralık’ta Yas Marina’da sezon sonu yapılacak olan genç sürücü testine katılmadan önce, 11 Aralık’ta Abu Dabi’de yapılacak ilk antrenman turlarında Haas ile erken bir başlangıç yapma fırsatı yakalayacak. Bizler de genç sürücüyü Formula 1 yarış haftasında ilk kez Haas ile görme fırsatı yakalayacağız.

Mick Schumacher halihazırda on podyum ve iki zafer ile F2’de lider durumda bulunuyor. Haas takım patronu Günther Steiner genç pilotu takıma katmaları konusunda, ”Mick Schumacher’ı gelecek sezon sürücü kadromuzda kattığımız için çok memnunum ve onu takımda görmeyi dört gözle bekliyorum” diye konuştu. Steiner ayrıca, “Formula 2 Şampiyonası uzun süredir genç sürücülerin yeteneklerini sergilemeleri için kanıtlayıcı bir zemin olarak hizmet etti ve bu yılki şampiyona şüphesiz son sezonların en rekabetçi olanlarından biri oldu. Mick, 2020’de yarışlar kazandı, podyumlar elde etti ve bazı olağanüstü yeteneklere karşı üstünlük sağladı.” ifadeleriyle genç pilota olan güvenini dile getirdi.

Formula 1’e giden yol

Formula 1’e gelmeden önce başarı basamaklarını bir bir tırmanan Schumacher, 2018’de Formula 3 Avrupa Şampiyonası’nı kazanarak yeteneklerini göstermeye başlamıştı. Bu şampiyonada 8 zafer kazana genç pilot daha sonra ise Ferrari Akademisi’ne dahil oldu.

Formula 1’e girişi hakkında açıklama yapan Mick Schumacher, ”Bana güvendikleri için Haas F1 Takımı, Scuderia Ferrari ve Ferrari Sürücü Akademisi’ne teşekkür ederim. Ayrıca aileme de teşekkür etmek ve onları ne kadar sevdiğimi söylemek istiyorum. Her şeyi onlara borçlu olduğumu biliyorum” diye konuştu.

Mick Schumacher’in Formula 1’e katılması ile babası Michael ve amcası Ralf Schumacher’in ardından Formula 1’de yarışan Schumacher sayısı üçe çıkmış olacak. 1997 ile 2007 yılları arasında yarışan Ralf, 180 kez start alırken 6 yarış birinciliği bulunuyor. Michael Schumacher‘in ise 7 Dünya Şampiyonluğu ve 91 yarış birinciliği olduğunu da tekrar hatırlatalım.

Bakalım oğul Schumacher babasının başarılarına yaklaşabilecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu