Turbo içerisine rastgele malzemeler atarsanız ne olur?

Turbo, motorun doğal emişinden daha fazla havayı yüksek basınç ile silindirlerin içerisine gönderir ve böylelikle motor daha fazla hava ile birlikte daha fazla güç üretebilir. Yani kısaca, turbo havayla beslenir diyebiliriz ancak Cleetus McFarland isimli YouTuber bu durumu biraz değiştirmeye karar vermiş gibi görünüyor.

Turbonun misafirlerinden biri ise göğüs silikonu olmuş

Bir turbo türbininin motora güç sağlamak yerine nasıl dilimle yapabileceğini test etmek isteyen McFarland, C6 Corvette’nin turbosu ile bunu denemeye karar vermiş. Bir düzenek kuran Youtuber, hedef tahtası koymayı da ihmal etmemiş.

Turbonun misafirlerinden biri ise göğüs silikonu olmuş. İlk olarak daha küçük silikonu turbo içerisine fırlatan isim daha sonra ise büyük parça ile şansını deniyor ancak ikinci deneme pek isteneni verememiş gibi görünüyor.

Muz ve çeşitli abur cuburlara sıra geldiğinde ise işler farklı bir hâl alıyor. Garaj oldukça kirlenirken, turbo da bu durumdan pek de memnun olmadığını gösteriyor. Kısmen ters şekilde bağlanmış olması ve yağ alamıyor olması nedeniyle zaten optimum şekilde çalışmayan parça, içine atılan maddeler ile birlikte duman çıkarmaya başlıyor. Bu gelişmenin üzerine video da noktalamak zorunda kalıyorlar.

Bunun gibi bir turbonun binlerce lira olduğunu tahmin ediyoruz. Bunun yanı sıra yapılan bu deneyin de oldukça tehlikeli olduğunu söylemekte yarar var. Bunun gibi hem sağlığınıza hem de cebinize zarar verecek hareketlerden kaçınmanızı tavsiye ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu