Honda, Avrupa’da dizel ve benzinli motorlara veda ediyor

Honda kıdemli başkan yardımcısı Ian Howells’in yaptığı açıklamaya göre, Japon otomobil üreticisi, karbon ayak izini azaltmaya yönelik çoklu bir yol haritasının parçası olarak, 2023 yılına kadar Avrupa’daki tamamen içten yanmalı motor modellerini aşamalı olarak kaldırmak istiyor.

Ürün gruplarının tamamen elektrikli ya da hibrit olacağını açıklayan Howells, teknolojilerini yeni yasalara göre şekillendireceklerini dile getirdi.

Autocar’a yaptığı açıklamada tüm bunlara rağmen diğer teknolojilerin hala bir role sahip olduğunu aktaran Howells, ””E-yakıtlar, biyokütle, hidrojen, bir dereceye kadar geleneksel yakıtlar ve ayrıca bataryalar için hala oynanacak bir rol var.” ifadelerini kullandı.

Honda e

2021 Honda Civic prototipi görücüye çıktı

Honda elektrifikasyonu desteklese de elektrikli araçların maaliyetleri karbon üretimini azaltmak için hızlı bir yol olarak görülmüyor. Bu konu hakkında konuşan Howells, ”(Elektrikli araçlar) Geleneksel ya da hibrit araçlara göre üçte bir ile %50 oranında daha pahalı.” diye konuştu. Japon üretici bu yüzden hibrit araçların tamamen elektrikli araçlara geçiş için etkili bir yol olduğuna inanıyor.

Aynı zamanda, Honda yöneticisi hibritlerin sahip olduğu sınırların da farkında: “Bize sonuna kadar eşlik edemezler ve bu yüzden bizi yeni bir tür enerji taşıyıcısı ile kitlesel kişisel mobilite sunma yolunda ilerlemek için hem pillerin arkasındaki teknolojinin hem de altyapının yerinde olduğu noktaya götüren geçiş veya köprü niteliğinde bir teknoloji olarak görüyoruz.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu