Yeni BMW M5 CS 635 beygir ile geliyor

BMW, uzun zamandır beklenen yüksek performanslı M5 CS modelinin üzerindeki örtüleri kaldırmaya başlıyor.

M5 CS 4.4 litrelik V8 motorundan 635 beygir güç elde ediyor

BMW M’in Facebook sayfası üzerinden paylaşılan videoda BMW M CEO’su Markus Flasch’ı önümüzdeki ay görücüye çıkacak olan aracı tanıtırken buluyoruz.

Otomobili anlatmaya ve bir yandan da aracın üzerindeki örtüleri kaldıran Flasch, bronz altın renkli detayları da ortaya koyuyor. Bu detaylarla birlikte aynı renkteki dövme alüminyum jantların da oldukça şık göründüğünü söyleyebiliriz. Kırmızı renkli karbon seramik fren diskleri ise jantların arkasından bize göz kırpıyor.

Arabanın tekrar önüne geçiyoruz ve BMW’nin motorsporları departmanından tanıdığımız sarı renkli farlarla karşılaşıyoruz. BMW’nin bu dokunuşunu oldukça beğendiğimizi söylemeden geçemeyeceğiz.

Video maalesef aracın iç kısmına uzanmıyor bu yüzden iç mekan konusunda fazla bir yorum yapamıyotuz. Flasch M5 CS’in M3 ve M4 modellerinde kullanılan karbon fiber koltuklara sahip olacağını söylerken aracın ‘gerçek bir dört koltuklu’ olacağını ifade etti. Bu yüzden arka koltuklarda özel şeyler bizi bekliyor gibi görünüyor.

BMW M5 Competition baz alınarak geliştirilen M5 CS’in 4.4 litrelik V8 motorundan 635 beygir güç elde edeceğini öğrendik. M5 Competition’da ise bu rakam 625 beygirdi. Flasch bunun dışında aracın teknik bilgilerini bizlerle paylaşmadı.

Gelen güç artışının yanı sıra BMW M5 CS, 70 kilogram da hafiflemiş durumda. Daha fazla güç ve azalan ağırlık ile birlikte M5 CS’in Competition’dan daha iyi rakamlara sahip olacağı çok açık. M5 Competition’ın 0-100 km/s süresinin 3.3 saniye ve maksimum süratinin 305 km/s olduğunu hatırlatalım. CS’in ne kadar hızlı olduğunu ise ancak 2021 yılında öğreneceğiz.

https://fb.watch/2Ix5GnWm4P/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu